Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 17:37

Ιδιωτικοποιείται το λιμάνι της Πύλου!

Ιδιωτικοποιείται το λιμάνι της Πύλου!

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ
Στο σφυρί βγαίνει το λιμάνι της Πύλου, καθώς ενδιαφερόμενοι ιδιώτες μπορούν να αναλάβουν, με σύμβαση παραχώρησης, τη χρήση, διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευσή του.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταφέρεται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων της χώρας.
Ανάμεσά τους είναι και το λιμάνι της Πύλου, για το οποίο ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είχε άλλα σχέδια και ειδικότερα την εκμετάλλευση και διαχείρισή του από το υπό σύσταση Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύλου.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης».
Τα 23 λιμάνια που ιδιωτικοποιούνται είναι σε: Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.