Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 18:32

Δίκαια διαμαρτύρονται τα Φιλιατρά για την υποβάθμιση στη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας

Δίκαια διαμαρτύρονται τα Φιλιατρά για την υποβάθμιση στη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ 
Δίκαιη χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Παναγιώτης Αλευράς, την αντίδραση που υπάρχει στους κατοίκους των Φιλιατρών για την υποβάθμιση της λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Ο περιφερειακός σύμβουλος ζητάει να συζητηθεί το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τονίζει ότι Δήμος, Περιφέρεια, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων πρέπει να παρέμβουν τεκμηριωμένα προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά…

“Γνωρίζουμε, ότι στο πλαίσιο του Νέου Επιχειρησιακού μοντέλου που εφαρμόζουν οι Τράπεζες και θα ολοκληρώσουν τα επόμενα χρόνια προβλέπονται εκτός των άλλων απολύσεις, αλλά και «λουκέτα»,  σε έως και το μισό υπάρχον δίκτυο καταστημάτων”, σημειώνει ο Παναγιώτης Αλευράς προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και συνεχίζει: “Ήδη, ως Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς η Εθνική Τράπεζα, ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα λειτουργίας του στη πόλη των Φιλιατρών, με αναπροσαρμογή των ημερών λειτουργίας του Γραφείου Συναλλαγών για μόνο δύο μέρες την εβδομάδα.

Η επιλογή αυτή συνιστά υποβάθμιση της λειτουργίας του και θεωρείται πολύ πιθανό να οδηγήσει σταδιακά στο κλείσιμο του, σύμφωνα με το πλαίσιο εφαρμογής του Νέου Επιχειρησιακού μοντέλου.

Δίκαια λοιπόν ανησυχούν οι κάτοικοι των Φιλιατρών και διαμαρτύρονται μαζί με τους τοπικούς φορείς, για μια ακόμα συρρίκνωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Οφείλω να επισημάνω ότι η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη, με σημαντική αγροτική και επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς και μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές.

Η υπολειτουργία όμως του καταστήματος, θα επιβαρύνει τους συναλλασσόμενους με έξοδα μετακίνησης σε γειτονικές πόλεις και απώλεια εργατοωρών, εμπόδια στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες με χρονοβόρες διαδικασίες και γενικά δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μετά την κατάργηση στα Φιλιατρά σημαντικών υπηρεσιών όπως: Δ..Ο.Υ. ΙΚΑ, Εμπορική Τράπεζα, Αστυνομικό Τμήμα και υποβάθμιση άλλων όπως : Ταχυδρομείο, Κ.Α.Φ.Κ.Α., Κέντρο Υγείας κ.λ.π., αποτελεί η υποβάθμιση της Εθνικής Τράπεζας ως το αποκορύφωμα της εγκατάλειψης των Φιλιατρών από δημόσιες υπηρεσίες.

Τα Φιλιατρά όμως δεν ανέχονται άλλο την συρρίκνωση των υπηρεσιών του κράτους και όλων των Δομών προς τους πολίτες και οφείλουμε όλοι: Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων να παρέμβουμε τεκμηριωμένα, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία του καταστήματος Φιλιατρών με το αναγκαίο προσωπικό λειτουργίας και σε καθημερινή βάση.

Τέλος τονίζω ότι, η δημιουργία εσόδων στη Τράπεζα αποτελεί ζητούμενο, με την ανάπτυξη όμως στο 2% , η προοπτική επαρκούς ενίσχυσης της από νέες χρηματοδοτήσεις παραμένει αμφίβολη.

Δεν μπορεί όμως το βάρος αυτό να πέσει στην περαιτέρω περικοπή των εξόδων λειτουργίας της με απολύσεις και «λουκέτα » όπως ουσιαστικά δρομολογείται για το κατάστημα των Φιλιατρών.

Για όλους αυτούς τους λόγους κε Πρόεδρε, ζητώ το θέμα αυτό να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο”.