Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 23:00

Κέντρα Φιλοξενίας και θερμαινόμενες αίθουσες για το κρύο σχεδιάζει ο Γιάννης Λάσκαρης

Κέντρα Φιλοξενίας και θερμαινόμενες αίθουσες για το κρύο σχεδιάζει ο Γιάννης Λάσκαρης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 
Στο πρόγραμμα του συνδυασμού “Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης”, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Λάσκαρη, θα περιλαμβάνεται και η λειτουργία Κέντρων Φιλοξενίας καθώς και θερμαινόμενων αιθουσών  για τη φιλοξενία ευπαθών πολιτών όταν επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου…

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του Γιάννη Λάσκαρη σημειώνονται τα εξής: “Με την σκέψη στις ευπαθείς ομάδες της πόλης της Μεσσήνης αλλά και των χωριών του Δήμου λόγω του ψύχους που έχει εισβάλει στην  χώρα μας είναι καιρός για ένα σοβαρό σχεδιασμό στην επικράτεια του Δήμου. Όπως έχουμε δεσμευτεί από τις προγραμματικές δηλώσεις του συνδυασμού μας η Γραμμή Δημότη θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο βήμα για την ουσιαστική επικοινωνία με τους πολίτες. Σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτή του ψύχους οι πολίτες όλου του Δήμου θα μπορούν να απευθυνθούν για να ζητήσουν την έμπρακτη βοήθεια του δήμου είτε αυτό είναι η φιλοξενία σε θερμαινόμενες αίθουσες είτε η προσφορά εξοπλισμού για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση (ρούχα-κουβέρτες-ξύλα).

Λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου θα λειτουργεί κλιμάκιο πολλούς μήνες πριν που θα έχει καταγράψει τις ανάγκες των πολιτών και σε συνεργασία με τους προέδρους των χωριών θα έχουν βρεθεί χώροι ανά περιφέρεια του Δήμου, όπου θα μπορούν να διαμείνουν συμπολίτες μας που δεν διαθέτουν το κατάλληλο οίκημα για τις δύσκολες αυτές ώρες.

Παράλληλα ο Δήμος οφείλει να έχει μεριμνήσει για την μετακίνηση των συμπολιτών μας σε αυτούς τους χώρους που βρίσκονται στην πόλη της Μεσσήνης ή και στα χωριά.

Ωστόσο τα μέτρα επιμένουμε πως δεν πρέπει να λαμβάνονται την τελευταία στιγμή, αλλά με συστηματική καταγραφή και με την βοήθεια ψηφιακών παρατηρητηρίων που έχουμε δεσμευτεί να δημιουργήσουμε, προκειμένου να έχει γίνει σωστή καταγραφή των αναγκών και να έχουν έγκαιρα προβλεφθεί βάσει στρατηγικού σχεδιασμού οι απαραίτητες ενέργειες. Γνωρίζουμε πως αυτές τις ώρες συμπολίτες μας και ειδικά μεγάλης ηλικίας στα ορεινά χωριά υποφέρουν λόγω του ψύχους ενώ παράλληλα είναι έντονη η ανησυχία των δικών τους ανθρώπων. Ένας Δήμος με ανθρωποκεντρικό πρόσημο έχει χρέος να είναι μπροστά από τις εξελίξεις ακόμη και των καιρικών φαινομένων προκειμένου να διασφαλισθεί η υγεία των πολιτών του”.