Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 01:19

Διευκολύνσεις για πληγέντες και οφειλέτες λόγω έκτακτης ανάγκης διεκδικεί ο Γιώργος Τσώνης

Διευκολύνσεις για πληγέντες και οφειλέτες λόγω έκτακτης ανάγκης διεκδικεί ο Γιώργος Τσώνης

ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ 
Ραντεβού με τον διοικητή του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ, θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα ενημερώσει τον διοικητή και για την αναγκαιότητα αποζημίωσης των πατατοπαραγωγών, λόγω των ζημιών που έχει υποστεί ο σπόρος στα χωράφια από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, ενώ προφανώς θα βάλει και το θέμα της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν από τον “Ζορμπά” και το δάκο…

Επιπλέον ο δήμαρχος Μεσσήνης ανακοίνωσε ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει να αξιοποιήσει τη διατήρηση του Δήμου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας και λόγω της έκτακτης ανάγκης να πείσει τη ΔΕΗ ώστε να προχωρήσει στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την Επιχείρηση.

Ακόμη, ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι θα γίνει παρέμβαση και στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να εφαρμοστεί ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών των δημοτών με πολλές “ελαφρές” δόσεις σε μεγάλο χρονικό βάθος.

Στ.Μ.