Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 20:09

Σε έκτακτη ανάγκη ζητάει ο Πέτρος Τατούλης να τεθούν τα χωριά της Αλαγονίας λόγω καταστροφών

Στην Αλαγονία με κατεύθυνση προς Μαχαλά Στην Αλαγονία με κατεύθυνση προς Μαχαλά

ΚΑΘΙΖΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ 
Το αίτημα των προέδρων των κοινοτήτων και των κατοίκων των χωριών της Αλαγονίας, προς τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, που επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές με τις καταστροφές από καθιζήσεις και κατολισθήσεις, ήταν να κηρυχθούν τα χωριά τους κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Ο περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε άμεσα και απέστειλε εγγράφως το αίτημα ως κατεπείγον…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, “την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Τοπικών Κοινοτήτων του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου που ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας, χωρίς να μεσολαβήσει αίτημα του Δήμου, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Ταφύλη, με κατεπείγον έγγραφό του λόγω των τεράστιων καταστροφών που έχουν σημειωθεί από κατολισθήσεις και καθιζήσεις του εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές μαζί με τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για θέματα υποδομών κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για θέματα της Π.Ε. Μεσσηνίας κα Αντωνία Μπούζα, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και κλιμάκια του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ).

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ζήτησε επίσης την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Πέτρου και Καστρίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της Τοπικής Κοινότητας Βουρβούρων του Δήμου Τρίπολης και της Τοπικής Κοινότητας Φαλαισίας του Δήμου Μεγαλόπολης στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας”.