Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 12:29

Εδώ και 3 ημέρες η Σαϊδώνα χωρίς ρεύμα

Εδώ και 3 ημέρες η Σαϊδώνα χωρίς ρεύμα

Του Πέτρου Ταβουλαρέα* 
Εδώ και 3 ημέρες, το χωριό της Σαϊδώνας παραμένει χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να καταντάει η ζωή ανυπόφορη.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολυδιαφημισμένης "απελευθέρωσης της Ενέργειας", της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, της μη συντήρησης του δικτύου κτλ κτλ...

Υπάρχει μια τεράστια αντίφαση το 2019. Από την μία η ΔΕΗ με άμεσες ενέργειες κόβει καθημερινά σε εκατοντάδες οικογένειες το ρεύμα επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Την ίδια στιγμή δεν έχει την ίδια γρηγοράδα όσον αφορά επισκευές βλαβών σε δίκτυα και υποδομές που αφορούν το λαό.

Αν υπήρχε βλάβη σε κάποιο τουριστικό θέρετρο θα έτρεχαν αμέσως. Όμως εδώ στην Σαϊδώνα και τα άλλα χωριά, που δεν έχουν ξενοδοχεία - τουρισμό και κέρδη δεν έχουν την ίδια "τύχη".

Είναι άλλη μια απόδειξη του προσανατολισμού που έχει το κράτος. Το άγχος τους είναι να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου, για αυτό κάνουν τα πάντα, με γρηγοράδα και χωρίς κόπο. Όταν όμως είναι να εξυπηρετήσουν την πλειοψηφία του λαού, την ζωή και την περιουσία του, σέρνονται έως και αδιαφορούν.

Ευθύνη έχει και η Δημοτική Αρχή, που στήριξε αυτή την πολιτική όλα αυτά τα χρόνια και την προώθησε.

  •         Απαιτούμε εδώ και τώρα διόρθωση της βλάβης και άμεση σύνδεση του ρεύματος
  •         Να γίνουν όλες οι απαιτούμενες επισκευές στο δίκτυο
  •       Να γίνουν  όλες οι απαιτούμενες προσλήψεις στην ΔΕΗ με μόνιμο προσωπικό. Να σταματήσει το αίσχος των εργολάβων και το σκλαβοπάζαρο των συμβασιούχων.

 

*Πρόεδρος της Κοινότητας Σαϊδώνας

Υποψήφιος Δήμαρχος Δυτ. Μάνης με την Λαϊκή Συσπείρωση