Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 19:49

Την Κυριακή το Παιδικό Καρναβάλι στην πλατεία της Μεσσήνης

Γεωργία Παναγοπούλου, Γιώργος Τσώνης, Γρηγόρης Γρηγορόπουλος Γεωργία Παναγοπούλου, Γιώργος Τσώνης, Γρηγόρης Γρηγορόπουλος

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 159 ΧΡΟΝΩΝ! 
Το αυθεντικό Καρναβάλι Μεσσήνης δεν το παρακολουθείς, το ζεις! Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλο τον κόσμο της Μεσσηνίας να επισκεφθεί την πόλη του και να ξεφαντώσει συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που έρχονται από τις βαθιές παραδόσεις του τόπου. Οι εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από την Τσικνοπέμπτη ενώ την Κυριακή το πρωί, στην ζηλευτή πλατεία της Μεσσήνης, θα πραγματοποιηθεί το Παιδικό Καρναβάλι με θεατροπαιχνίδια, χορούς, παιχνίδια και εργαστήρια…

Σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών Γεωργία Παναγοπούλου και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Γρηγόρης Γρηγορόπουλος παρουσίασαν το πρόγραμμα του 159ου Καρναβαλιού της Μεσσήνης.

Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρόκειται για μια αυθεντική εκδήλωση, με έθιμα που διατηρούνται ζωντανά πάρα πολλά χρόνια και τα οποία προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Σημείωσε ότι φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι ακόμη πιο πλούσιο και πως έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Ο Γρηγόρης Γρηγορόπουλος από την πλευρά του κάλεσε κυρίως τους  τους κατοίκους της Μεσσήνης να βγουν από τα σπίτια τους και να διασκεδάσουν, υπογραμμίζοντας ότι το καρναβάλι είναι πρωτίστως συμμετοχή.

Η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου πρόσθεσε ότι το Καρναβάλι της Μεσσήνης συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες ιδέες, είναι θεσμός με φήμη σε όλη την Ελλάδα και πως για την διοργάνωσή του υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου, των Συλλόγων και άλλων φορέων της περιοχής. Ακόμη σημείωσε ότι φέτος έχει εκδηλωθεί πρωτοβουλία από νέο πληθυσμό με την ίδρυση καρναβαλικών γκρουπ, τα οποία στηρίζονται έμπρακτα από το Δήμο. Τέλος ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι του Καρναβαλιού θα επισκεφθούν την Καλαμάτα για το καθιερωμένο “κάλεσμα” την Παρασκευή 8 Μάρτη, ενώ τόνισε ότι ο στόχος της Μεσσήνης είναι να γίνει προορισμός για τον κόσμο που θέλει να διασκεδάσει με τα αποκριάτικα δρώμενα.

Στ.Μ.