Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 11:00

Στην Πύλο και στον εορτασμό της Ναυμαχίας της Μεθώνης ο Π. Τατούλης

Στην Πύλο και στον εορτασμό της Ναυμαχίας της Μεθώνης ο Π. Τατούλης

Την Πύλο και τη Μεθώνη επισκέφθηκε την Τρίτη του Πάσχα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του...

«Στόχος μας είναι, κάθε χρόνο, η περιοχή να φιλοξενεί τουλάχιστον ένα διεθνές γεγονός, προκειμένου να χτίζει το brand της Μυθικής Πελοποννήσου», δήλωσε από την Πύλο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Περιφέρεια διοργανώνει στην περιοχή, σε ετήσια σχεδόν βάση, σημαντικές εκδηλώσεις της τουριστικής και της αθλητικής βιομηχανίας διεθνώς, όπως το Συνέδριο των Βρετανών Τουριστικών πρακτόρων το 2015 (abta) , το Ironman που έγινε για πρώτη φορά φέτος στην χώρα μας (με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να καλύπτει τα δικαιώματα του αγώνα για φέτος και για τις επόμενες δύο χρονιές), αλλά και το συνέδριο των Γερμανών πρακτόρων που κέρδισε η Περιφέρεια για το 2020.
Για το έργο στον Δ. Πύλου - Νέστορος
«Με την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης της  Πύλου, αλλά και του βιολογικού της Μεθώνης, με την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Πετροχωρίου, Χωματάδας, Περιβολακίων, όπως και με την κατασκευή του εξωτερικού υδραγωγείου της Πύλου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ολοκληρώσει ένα σημαντικό τμήμα υποδομών για έναν δήμο που η τουριστική του προοπτική προϋπέθετε μια άρτια αντιμετώπιση αναγκών καθημερινότητας. Στον τομέα του πολιτισμού, η προστασία και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα , αλλά και η δημιουργία Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης για την Ναυμαχία του Ναυαρίνου είναι δύο από τα σημαντικότερα έργα που ομολογούν τον αμύθητο πλούτο αυτής εδώ της περιοχής και συνθέτουν ένα μοναδικό και παγκόσμιο τουριστικό προϊόν. Αλλά και στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η χρηματοδότηση σύγχρονων εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας Μεθώνης και Πύλου αποτέλεσαν δύο σημαντικά έργα της περιφερειακής Αρχής», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης.
Στη Ναυμαχία της Μεθώνης
Την ίδια ημέρα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραβρέθηκε και στον εορτασμό της Ναυμαχίας της Μεθώνης (30 Απριλίου), απ’ όπου έστειλε μήνυμα συμπόρευσης. «Όπως στον πόλεμο , έτσι και στην ειρήνη οι νίκες απαιτούν στρατηγική, ομοψυχία και θάρρος. Όποιος δειλιάσει, τον προσπερνάει η ιστορία. Στην Πελοπόννησο καταφέραμε διαχρονικά να σταθούμε όρθιοι και να μην γονατίσουμε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ