Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 17:55

Τρέχει ο Δήμος Μεσσήνης να προλάβει την έναρξη των μαθημάτων

Τρέχει ο Δήμος Μεσσήνης να προλάβει την έναρξη των μαθημάτων

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ
Αγώνα δρόμου δίνει ο Δήμος Μεσσήνης, προκειμένου σε δύο εβδομάδες, που θα ανοίξουν τα σχολεία, να είναι ασφαλή και καθαρά για την υποδοχή των μαθητών. Φαίνεται όμως ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν μέσα σε λίγες ημέρες.

Με εργολαβία που έχει βγάλει ο Δήμος, αυτές τις μέρες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης γίνεται αποκατάσταση στα αποσαθρωμένα στηθαία της οροφής, αντικαθίστανται τα παράθυρα και μπαίνουν κάγκελα. Στο 2ο Δημοτικό Μεσσήνης έχει διαμορφωθεί εσωτερικός χώρος άθλησης, έχει κατασκευαστεί στέγαστρο στην είσοδο και έχουν προστατευθεί τα παράθυρα. Στο 3ο Δημοτικό έχουν γίνει ελαιοχρωματισμοί των ξύλινων παραθύρων του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Στο 2ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης έχει κατασκευαστεί στέγαστρο στην είσοδο του, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αριστομένους έχει γίνει ανακαίνιση του W.C. εσωτερικά με αντικατάσταση ειδών υγιεινής, στο Νηπιαγωγείο Στρεφίου έχουν κατασκευστεί δύο νέα W.C.
Ο Δήμος σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι πριν την έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στο Νηπιαγωγείο Πεταλιδίου, στο Γυμνάσιο - Λύκειο Πεταλιδίου, στο Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας, στο Νηπιαγωγείο Λογγά, στο Γυμνάσιο Λογγά και το ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης. Τέλος, τονίζει ότι συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για τον καθαρισμό των προαυλίων από τη βλάστηση, για επισκευές στα δίκτυα ύδρευσης, για ελαιοχρωματισμούς κ.λπ.