Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 01:13

Γιορτάζει η Φοινικούντα

Γιορτάζει η Φοινικούντα

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑ 
Κορυφώνονται το Σάββατο οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Φοινικούντα για την Παναγία Τριχερούσα, η εικόνα της οποίας είναι ενθρονισμένη στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Πλήθος κόσμου και φέτος έχει φτάσει στη όμορφη τουριστική κωμόπολη και φυσικά πολλοί υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής…


Αριστερά ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, στον οποίο ανήκει η Φοινικούντα, Δημήτρης Καφαντάρης, δεξιά ο υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος

Όπως ενημερώνει η Μητρόπολη Μεσσηνίας, “Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή το βράδυ, ο πανηγυρικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα, Πολιούχο και Προστάτιδα της Φοινικούντας, στον ενοριακό Iερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η θαυματουργός Εικόνα.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε με ευλάβεια στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη και την ευλογία της.


Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας και ο πρώην δήμαρχος του πρώην Δήμου Μεθώνης

Το θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ευρίπου αναφερόμενος στην ιερότητα του προσώπου της Παναγίας, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την παρουσία του στην πανήγυρη.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος”.