Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 18:21

Ολοκληρώθηκε η κτηματογράφηση, σε ισχύ το Κτηματολόγιο στο Καρτερόλι και την Πιπερίτσα της Μεσσήνης

Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 
“Διαπιστώνεται η περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης και η ολοκλήρωση της καταχώρησης των πρώτων εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία για τα ακίνητα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικότερα στη Δημοτική Ενότητα Μεσσήνης (Τοπικές Κοινότητες Καρτερολίου, Πιπερίτσης) του Δήμου Μεσσήνης” γράφει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με την οποία έχει τεθεί σε ισχύ από τις 17 Ιουλίου 2019 το Κτηματολόγιο στις δύο αυτές τοπικές κοινότητες...

Η σχετική απόφαση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, Βύρωνα Νάκου, δημοσιεύτηκε στο φύλλο 2956, τεύχος Β’, με ημερομηνία 17 Ιουλίου 2019. 

Σημειώνεται ότι η συλλογή δηλώσεων κτηματογράφησης ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, με αρχική προθεσμία ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων το Νοέμβρη του 2015. Η διαδικασία είχε ξεκινήσει επίσης και για το Μαυρομμάτι Παμίσου του Δήμου Μεσσήνης, όπως επίσης για το Ελαιοχώρι και για τη Μικρομάνη του Δήμου Καλαμάτας. 

Στ.Μ.