Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 03:46

Κοινωνική αλληλεγγύη από το «Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας»

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, 
ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Στην Τριφυλία γίνεται πράξη η κοινωνική αλληλεγγύη, μέσα από τη σπουδαία πρωτοβουλία που ανέλαβε το «Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι» για τη δωρεάν παράδοση μαθημάτων σε μαθητές, σε μετανάστες και γενικά την υποστήριξη ανθρώπων που αδικούνται από το σύστημα και τη βία που καλλιεργεί.

Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα και γίνονται απογευματινές ώρες στο Γυμνάσιο της Κυπαρισσίας. Ειδικότερα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη γίνονται μαθήματα ζωγραφικής, κάθε Τρίτη τα μαθήματα αποσκοπούν στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολίων για μαθητές του Δημοτικού, κάθε Τετάρτη παραδίδονται μαθήματα για τις πρώτες βοήθειες, κάθε Παρασκευή λειτουργεί ομάδα ανάγνωσης και κάθε Σάββατο πρωί γίνονται μαθήματα αγγλικών σε αρχάριους ενήλικες. Επίσης, κάθε Πέμπτη γίνονται μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και κάθε Παρασκευή παρέχονται νομικές συμβουλές σε άνεργους.
Όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου Τριφυλίας: «Λέμε ΝΑΙ στα ίσα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες, λέμε ΝΑΙ στην κοινωνική αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, λέμε ΝΑΙ στη διαδραστική γνώση και την ελεύθερη σκέψη. Λέμε ΟΧΙ σε κάθε μορφής ρατσισμό, λέμε ΟΧΙ στη βία της σύγχρονης κοινωνίας, λέμε ΟΧΙ στην αρρώστια της κερδοσκοπίας και της εκμετάλλευσης. Υπάρχει πάντα ένας εναλλακτικός δρόμος. Τα πεδία της γνώσης και της έμπρακτης αλληλεγγύης, συναντιούνται δυναμικά στην ιδέα του «Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου». …Μπορούμε να αλλάξουμε αυτό τον κόσμο!».