Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 07:25

Αμεση ανακατασκευή του Μουσείου Χώρας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αμεση ανακατασκευή του Μουσείου Χώρας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη συμπαράστασή της στο Κοινοτικό Συμβούλιο Χώρας, για τη δραστηριότητά του προκειμένου να προωθηθεί η άμεση ανακατασκευή του Μουσείου της Χώρας, που διαθέτει μια εξαιρετικά σημαντική αρχαιολογική συλλογή,  εκδήλωσε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας, με επικεφαλής τον συντονιστή, Γιώργο Μακρή. Η αντιπροσωπεία συμμετείχε σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή έξω από το Μουσείο και αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της καθυστέρησης του δρόμου Καλαμάτας-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης, που επηρεάζει την επισκεψιμότητα στο Μουσείο…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας σημειώνονται συγκεκριμένα τα εξής: “Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας, αποτελούμενη από το συντονιστή της Γιώργο Μακρή και τα μέλη της Κώστα Ζαφειράκη και Μάκη Λεβέντη, επισκέφτηκε χθες τη Χώρα για να εκφράσει τη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα του Κοινοτικού Συμβουλίου και σύσσωμου του πληθυσμού της περιοχής για την άμεση ανακατασκευή του κτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στην παρέμβασή του ο συντονιστής της Ν.Ε. Γιώργος Μακρής εξήρε την πρωτοβουλία του κοινοτικού συμβουλίου και των κατοίκων, για την επιτυχημένη και μαζική κινητοποίηση που διοργάνωσαν. Επεσήμανε πως το Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Χώρα και όλη τη Μεσσηνία, φιλοξενώντας μοναδικά ευρήματα που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού και τη Μυκηναϊκή Περίοδο. Τόνισε πως είναι εμφανή δια γυμνού οφθαλμού τα σημάδια εγκατάλειψης του κτηρίου, άρα άμεση η ανάγκη για την ανακατασκευή του, που σημαίνει πως απαιτείται να γίνει ένταξη της μελέτης και να χρηματοδοτηθεί η κτηριακή αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του μουσείου.

Η στασιμότητα που παρατηρείται στις ενέργειες για την αναβάθμιση του Μουσείου από την πλευρά της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής, υπογράμμισε ο Γιώργος Μακρής, δυστυχώς «συνοδεύεται» και από τη στασιμότητα στις ενέργειες για την βελτίωση του οδικού δικτύου του νομού, με κορυφαίο το βάλτωμα του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος, που επηρεάζει αρνητικά και την επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου της Χώρας.

Στη συνέχεια ο συντονιστής της Ν.Ε. έκανε μια σημαντική αναφορά για το μέλλον των τοπικών Κοινοτήτων και τη λειτουργία τους, υπενθυμίζοντας πως ο πρόσφατος νόμος της Κυβέρνησης της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση αφαιρεί όλες τις αρμοδιότητες από τα Κοινοτικά Συμβούλια, υποβαθμίζοντας το ρόλο τους και αποδυναμώνοντας τις δυνατότητες παρέμβασής τους για τα σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως αυτό της αναβάθμισης του Μουσείου.

Τέλος, απονέμοντας τα εύσημα στους διοργανωτές της κινητοποίησης, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας, θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματά τους με όλες του τις δυνάμεις”.