Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 09:46

Σημείο στρατηγικής ανάπτυξης του Δήμου Μεσσήνης η Μπούκα τονίζει η δημοτική αρχή

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ 
Η Γαλάζια Σημαία του 2021 κυματίζει από χθες το μεσημέρι στην παραλία της Μπούκας, την οποία ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, χαρακτήρισε στρατηγικό σημείο ανάπτυξης όλου του Δήμου. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι στη Μπούκα, όπως και στην Ανάληψη, το Πεταλίδι και τον Άγιο Ανδρέα, η εγκατάσταση των συστημάτων seatrac, για την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα, θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι. Επίσης ανακοίνωσε ότι μέσα στον Αύγουστο θα ολοκληρωθεί η σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ώστε να είναι εφικτή η ανέγερση τουριστικής κατοικίας στα 6.000 στρέμματα περίπου που είναι χαρακτηρισμένα ως γη υψηλής παραγωγικότητας. Επιπλέον ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι στις 5 Ιούλη θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης κατασκευής γέφυρας στον Πάμισο για την παραλιακή διασύνδεση της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη…

Στην ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Τάσος Παπαγεωργίου, που σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Μπούκα διαθέτει τις υποδομές για να απολαμβάνουν οι λουόμενοι το μπάνιο τους, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Γαλιάτσος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάμπης Μακρής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης.

Ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της πρόσβασης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα σημείωσε ότι στις παραλίες του Δήμου υπάρχουν οι συμβατικές ξύλινες ράμπες και πως έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 240.000 ευρώ προκειμένου να εγκατασταθούν τα συστήματα της αυτόνομης πρόσβασης. Διευκρίνησε ότι αρχικά προβλεπόταν τέτοιο σύστημα να εγκατασταθεί μόνο στην παραλία της Μπούκας, γι’ αυτό και ο Δήμος προχώρησε στην τροποποίηση της σχετικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, ώστε το ίδιο σύστημα να εγκατασταθεί και σε Ανάληψη, Πεταλίδι, Άγιο Ανδρέα. Αυτή η αναγκαία τροποποίηση, είπε ο δήμαρχος,  είναι ο λόγος που δεν κατέστησαν εφικτή την εγκατάσταση των συστημάτων το φετινό καλοκαίρι.  

Σε ό,τι αφορά την παραλιακή διασύνδεση της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη, με την κατασκευή γέφυρας στον Πάμισο, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ακολούθως θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου. 

Στ.Μ.