Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 01:19

Μετά την αναφορά στην εισαγγελία νέα καταγγελία για εναπόθεση σκουπιδιών από το Δήμο στο Αγροκήπιο των Φιλιατρών

Σύμμεικτα απορρίμματα του Δήμου Τριφυλίας στον χώρο Αγροκηπίου Φιλιατρών στις 19-8-2021 Σύμμεικτα απορρίμματα του Δήμου Τριφυλίας στον χώρο Αγροκηπίου Φιλιατρών στις 19-8-2021

“ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ”

Μετά την αναφορά στην Εισαγγελία της Κυπαρισσίας, για την παράνομη εναπόθεση στερεών αποβλήτων στο Αγροκήπιο Φιλιατρών,  από το Δήμο Τριφυλίας, τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” επανέρχονται και καταγγέλλουν ότι πλέον στην ίδια περιοχή ο Δήμος Τριφυλίας εναποθέτει και σύμμεικτα απορρίμματα…

Επίσης τα “Ανυπόκατα Φιλιατρά”, παράταξη της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών και ο εκπρόσωπός τους, Βασίλης Σπυρόπουλος, καταγγέλλουν το Δήμο Τριφυλίας και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τριφυλίας για διακοπή της υδροδότησης στο κτίριο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, στα Φιλιατρά, με συνέπειες σε διάφορα επίπεδα.

Η καταγγελία των “Ανυπότακτων Φιλιατρών” και του Βασίλη Σπυρόπουλου, έχει ως εξής: “Η Δημοτική αρχή της ΑΝΟΔΟΥ, χωρίς κανένα ίχνος ευθύνης απέναντι στην πόλη των Φιλιατρών – παρότι όπως έχουμε ξανατονίσει ο Δημοάρχοντας θέλει να λέει ότι είναι “Φιλιατρινός” - επιτίθεται στην πόλη, επιτίθεται στις ζωές μας, βρωμίζοντας και υποβαθμίζοντας τις συνοικίες.

   Συγκεκριμένα παρότι τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ κατήγγειλαν στις 4-8-2021 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας τις συγκεκριμένες παράνομες διοικητικές πρακτικές τους αναφορικά με την παράνομη εναπόθεση στερεών αποβλήτων στην θέση Αγροκήπιο Φιλιατρών καταθέτοντας τις πρέπουσες αποδείξεις, η Δημοτική αρχή σήμερα συνεχίζει πιο ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ! Πλέον στον χώρο αυτό εναποθέτει και σύμμεικτα απορρίμματα. Δημιουργεί νέο Ανεξέλεγκτο Χώρο διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ). Πλέον, ο περιβάλλον χώρος του Αγροκηπίου είναι μη αποψιλωμένο, γεμάτος με ξηρή βιομάζα, δηλαδή ενέχει ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ, εντός κατοικημένης περιοχής!

 ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ!

Στην ανάγκη θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη σε ποινικό και αστικό επίπεδο, όχι μόνον κατά του θεσμού αλλά σε προσωπικό επίπεδο, δηλαδή σ΄ αυτούς που ασκούν διοίκηση. 

   Τέλος, καταγγέλλουμε το κόψιμο της υδροδότησης στο κτιριακό συγκρότημα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΚΕΓΕ) στα Φιλιατρά, επί της οδού Σωτηρίου Βάτσου έναντι Κέντρου Υγείας Φιλιατρών.

   Τα  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, μετά από τεράστιες προσπάθειες την ώρα που τόσο η Δημοτική όσο και η Περιφερειακή αρχή σφύριζαν αδιάφορα, κατόρθωσαν με τις ενέργειες τους να επαναλειτουργήσουν τόσο το Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, όσο και το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  στα Φιλιατρά. 

   Στο δια ταύτα, στις συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις που συστεγάζονται οι ανωτέρω υπηρεσίες κι όχι μόνο, υπάρχει πολυήμερη διακοπή νερού, με ευθύνη του Δήμου Τριφυλίας και της ΔΕΥΑΤ. Αυτό έχει προκαλέσει αρνητικότατες συνέπειες όχι μόνο σε λειτουργικό επίπεδο αλλά και σε υγειονομικό. Σημειωτέον ότι αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικά προγράμματα Νέων Αγροτών. Τα   ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ καταγγέλλουν και απαιτούν επανασύνδεση του νερού τώρα! Καταγγέλλουν τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ κι ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ διοικητικές πρακτικές τους.

   Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια! Τα  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ θα υπηρετούν τη διαφάνεια και κατά συνέπεια τη Δημοκρατία.

Για τα  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Βασίλης Σπυρόπουλος

Κοινοτικός Σύμβουλος Φιλιατρών”