Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 01:12

Φωτιά στο Αλιμάκι! Ευτυχώς που τηρείται η νομιμότητα!

Του Δημήτρη Δ. Δριμή 
Τη Δευτέρα 23-8-2021 δημοσιεύσαμε κείμενο με τίτλο: «Ανεπαρκείς διοικητικά! Επικίνδυνοι περιβαλλοντικά» αναφερόμενοι στην τραγική διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο Τριφυλίας. 
Καταλήγαμε ως εξής: «Ελπίζουμε, τέλος, η διοίκηση Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων να έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας, ώστε να μην έχουμε νέα φωτιά στο Αλιμάκι, που ισοδυναμεί με υγειονομική βόμβα». 
Τα μέτρα, προφανώς, δεν ελήφθησαν και η φωτιά έπιασε. 

Όπως, δυστυχώς, συμβαίνει κάθε χρόνο στο Αλιμάκι. Ακόμα και στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, άνοιξη του 2007, στο Αλιμάκι τα σκουπίδια έκαιγαν, ενώ τον Ιούλιο του 2020 έκαιγαν κοντά ένα μήνα. 

Η χωματερή στο Αλιμάκι καίγεται από την Κυριακή 17/10/2021. 

Τα σκουπίδια «χωνεύονται», το περιβάλλον δηλητηριάζεται, η ανθρώπινη υγεία επιβαρύνεται, οι άνθρωποι της περιοχής πνίγονται από τους καπνούς, η ποιότητα της αγροτικής παραγωγής της περιοχής, όπως το λάδι, υποβαθμίζεται.

Υπενθυμίζουμε πως η χωματερή στο Αλιμάκι έχει αποκατασταθεί με εθνικά και ευρωπαϊκά χρήματα. Δίπλα, όμως, στην αποκατεστημένη χωματερή έχει δημιουργηθεί από τους προηγούμενους και συνεχίζεται και από τους σημερινούς διοικούντες, νέα παράνομη χωματερή. Όπως έχουν δημιουργηθεί και δύο νέοι παράνομοι μικροί ΧΑΔΑ ή «Σταθμοί Μεταφόρτωσης», όπως αρέσκεται να τους βαφτίζει η διοίκηση Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων, σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά.

Ανεπαρκείς και επικίνδυνοι, για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Υ.Γ. Διαχειριστήκαμε, οι συνεργάτες μου και εγώ ως Δήμαρχος Αετού, το ΧΑΔΑ Κοπανακίου για οκτώ (8) χρόνια. Φωτιά δεν έπιασε, όπως προκύπτει και από το αρχείο της Πυροσβεστικής Κυπαρισσίας.