Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 16:46

Συγκέντρωση των επαγγελματιών της εστίασης στο Δημαρχείο της Μεσσήνης - Συμπαράσταση από τον δήμαρχο

Καθολικά κλειστά ήταν τα καταστήματα της εστίασης στη Μεσσήνη, ενώ επαγγελματίες του κλάδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, δήλωσε τη συμπαράστασή του, τονίζοντας ότι η εστίαση είναι ο πυρήνας της οικονομίας της Μεσσήνης και πρέπει να διατηρηθεί υγιής…

Αντιπροσωπεία της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου Εστίασης Μεσσήνης επισκέφθηκε τον δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο στο γραφείο του, προκειμένου να του επιδώσει το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου. Παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Αθανασακόπουλος. 

Όπως σημειώνει ο Δήμος σε σχετικό δελτίο Τύπου, “ο Δήμαρχος Μεσσήνης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην αγωνία των επαγγελματιών να επιβιώσουν υπό αυτές τις συνθήκες, κατανοώντας ότι η αυστηροποίηση των μέτρων επιφέρει τεράστια μείωση του τζίρου τους, ενώ ο έλεγχος των πιστοποιητικών των πελατών είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει να βαρύνει τους επαγγελματίες. Δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει τους καταστηματάρχες της εστίασης με όλες της τις δυνάμεις, διότι αποτελούν τον πυρήνα της οικονομίας της  πόλης και πρέπει να διατηρηθεί υγιής. Πρόσθεσε ακόμα ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα θέσει το ψήφισμά τους στη διάθεση του Σώματος, προκειμένου να ληφθεί ομόφωνη απόφαση στήριξης που θα σταλεί στα συναρμόδια Υπουργεία.   

Στη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο συμμετείχαν καταστηματάρχες της εστίασης και των καφέ της πόλης -που στη Μεσσήνη παρέμειναν όλα κλειστά- ενώ στο γραφείο του Δημάρχου για να επιδώσουν το ψήφισμα συμμετείχαν από τον υπό σύσταση Σύλλογο Εστίασης οι: Μάριος Ρούτσης, Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος, Διονύσης Σωτηρόπουλος και Σταύρος Γεωργούλιας”.