Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 15:06

Μεγάλης έκτασης οι ζημιές στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, αυτοψία του Νίκου Αλεξανδρόπουλου

φωτογραφία της εφημερίδας "Θάρρος" φωτογραφία της εφημερίδας "Θάρρος"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 
“Μεγάλης έκτασης” είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, διαπίστωσε ο πρόεδρος του Κρατικού Λιμενικού Ταμείου, ο φορέας που είναι ο κύριος του λιμανιού, Νίκος Αλεξανδρόπουλος. Ο πρόεδρος κ. Αλεξανδρόπουλος προχώρησε άμεσα στην ενημέρωση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, όχι μόνο για την ξεκινήσει χωρίς καθυστερήσεις η αποκατάσταση αλλά και για να διαπιστωθούν τις καταστροφής…

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση του Κρατικού Λιμενικού Ταμείου σημειώνεται: “Κατόπιν ενημέρωσης από το Α΄Λ/Τ Κυπαρισσίας, ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν. Μεσσηνίας μετέβη στην Κυπαρισσία και διαπίστωσε τις μεγάλης έκτασης ζημιές που προκλήθηκαν στο λιμάνι, εξ αιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων (θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρή θαλασσοταραχή) που επικράτησαν στην περιοχή από το βράδυ της 29ης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Νοεμβρίου 2021, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος στο ακρομόλιο του προσήνεμου μώλου λιμένος Κυπαρισσίας. 

Στην συνέχεια ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους φορείς, (Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, ΥΝΑΝΠ), ώστε με συντονισμένες προσπάθειες να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την ενδελεχή ενασχόληση με τα αίτια της εν λόγω καταστροφής”.