Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 00:47

Προς υπογραφή η σύμβαση για το Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι - Ανάδοχος η εταιρία του Τζάνε-Καλαμάκι

ΕΡΓΟ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 46,17% 
Τη Δευτέρα 24 Γενάρη, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα υπογράψει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τη σύμβαση για το δρόμο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι, με προϋπολογισμό περίπου 20 εκατ. ευρώ αλλά με ποσό σύμβασης 10,7 εκατ. ευρώ, καθώς ο ανάδοχος πρόσφερε στο διαγωνισμό έκπτωση ύψους 46,17%. Ανάδοχος είναι η εταιρία “Πετρής”, η οποία είχε πάρει και το “πολύπαθο” έργο Τζάνε-Καλαμάκι. Ο διαγωνισμός έχει γίνει από τα τέλη του 2020,  ο προσωρινός ανάδοχος είχε βγει από το Φλεβάρη του 2021, ενώ η Περιφέρεια τον είχε καλέσει να δώσει εξηγήσεις, όπως προβλέπει η νομοθεσία, για την “ασυνήθιστα χαμηλή” προσφορά του…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνονται τα εξής: “Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου αναμένεται να υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.

Εξ άλλου, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν και οι εργασίες βελτίωσης στο δρόμο Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα, έργο προϋπολογισμού 8,7 εκ. ευρώ”.