Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 00:55

Προχωρά η πρωτοβουλία για τη δημιουργία συνδυασμού των Κοινοτήτων στο Δήμο Τριφυλίας

Προχωρά η πρωτοβουλία για τη δημιουργία συνδυασμού των Κοινοτήτων στο Δήμο Τριφυλίας

Έχει απήχηση στους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Τριφυλίας η πρόταση του προέδρου της Κεφαλόβρυσης (Ρίπεσι), Περικλή Κανελλόπουλου, για τη δημιουργία εκλογικού συνδυασμού με υποψηφίους ανθρώπους που ασχολούνται με  τα κοινά στα χωριά τους, με σκοπό την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων των Κοινοτήτων και την παρουσίαση προτάσεων για την αντιμετώπισή τους. Σε αυτό το πλαίσιο την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση προέδρων στην Κεφαλόβρυση και προγραμμίζονται και άλλες με μεγαλύτερη συμμετοχή γιατί υπάρχει ενδιαφέρον…

“Η φθινοπωρινή σύναξις των προέδρων!”  γράφει ο Περικλής Κανελλόπουλος σε σχετικό δελτίο Τύπου, το οποίο συνεχίζεται ως εξής: Η αρχική σκέψη οι κοινότητες να αποκτήσουν φωνή, να ακουστούν, αρχίζει να συνειδητοποιείται από τους προέδρους και σαν αναγκαιότητα πλέον οι συζητήσεις συνεχίζονται! 

Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση η απόλυτη ομοφωνία των απόψεων έφερε την δημιουργία μιας πρώτης άτυπης επιτροπής, με στόχο την επόμενη διευρυμένη συνάντηση σε λίγο καιρό, ώστε όλο και περισσότεροι Πρόεδροι να γίνουν κοινωνοί της ενιαίας δράση μας. 

Επίσης συζητήθηκε και οι αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Δικτύου Κοινοτήτων Τριφυλίας, που με τις παρεμβάσεις του θα κοινοποιεί τα θέματα των χωριών μας.

Η επαφή μεταξύ μας θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί και με άλλους Προέδρους, Κοινοτικούς Συμβούλους και ενεργούς κατοίκους των χωριών μας.

Σας περιμένουμε να ακούσουμε και τη δική σας γνώμη!”.

Στη συνάντηση στην Κεφαλόβρυση συμμετείχαν οι εξής πρόεδροι:

Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Κοπανάκι

Τάσος Βουδούρης, Γλυκορρίζι 

Αθανασία  Βαβούρη, Σιτοχώρι

Βασίλης Βουδούρης, Αυλώνα 

Τάκης Καραγιάννης, Πλατάνια

Γιάννης Γαλάνης, Καλό Νερό

Περικλής Κανελλόπουλος, Κεφαλόβρυση 

Γιώργος Τσακανίκας, Αυλώνα