Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 10:41

Δημοψήφισμα για την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών αντί για “υφαρπαγή υπογραφών σε λευκή σελίδα”

Δημοψήφισμα για την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών αντί για “υφαρπαγή υπογραφών σε λευκή σελίδα”

ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας καταγγέλλουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, ότι η δημοτική αρχή “υφαρπάζει” υπογραφές ανυποψίαστων πολιτών σε μια λευκή κόλλα χαρτί, υπέρ της ανάπλασης της πλατείας των Φιλιατρών. Το ίδιο κατήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες και η Επιτροπή Φίλων Πλατείας και Πεζόδρομου Φιλιατρών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούν τη δημοτική αρχή να αφήσει τη συγκεκριμένη τακτική και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το αν ο κόσμος των Φιλιατρών θέλει τη συγκεκριμένη ανάπλαση των 3.500.000 ευρώ, που επιδιώκεται να γίνει σε συνεργασία και με την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου. Σημειώνεται ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής Τριφυλίας και της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου έχει αποτύχει δύο φορές μέχρι τώρα, όταν η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού απέρριψε τη μελέτη ανάπλασης για συγκεκριμένους λόγους. 

Οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση είναι οι: Άγγελος Κοροβίλας, Παναγιώτης Αλευράς, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Ιωάννης Κατσούλας, Ιωάννης Μερκούρης, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Μαγδαληνή Καμπύλη, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Μαρία Πανουσιοπούλου, Θεόδωρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Αδρακτάς. 

Η κοινή τους ανακοίνωση έχει ως εξής: “Μόλις σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε έναν ύπουλο και προβοκατόρικο αγώνα, προκειμένου μεθοδικά και τεχνηέντως να αποσπάσει υπογραφές από ανυποψίαστους πολίτες των Φιλιατρών περί αποδοχής του έργου «Ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών» χρηματοδοτούμενο από την περιφέρεια Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

Είναι γνωστές οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, του τοπικού συμβουλίου και των υπολοίπων φορέων και συλλογικών οργάνων της πόλης των Φιλιατρών ενάντια στην περιβόητη μελέτη της πλατείας των Φιλιατρών, έμπνευσης της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη!

Αντί ο κ. Λεβεντάκης, Δήμαρχος Τριφυλίας να διαβουλευτεί με την τοπική κοινωνία ήτοι το τοπικό συμβούλιο, τον εμπορικό σύλλογο, με το δημοτικό συμβούλιο και τους υπόλοιπους φορείς, ώστε να προκύψει ένα σχέδιο ανάπλασης της πλατείας, κοινά αποδεκτό, σύμφωνο με τη λειτουργικότητα και την ιστορικότητα της πλατείας των Φιλιατρών αλλά και προσαρμοσμένο στις παρατηρήσεις της Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, η οποία υπηρεσία ως η μόνη αρμόδια, έχει απορρίψει την μελέτη της δημοτικής αρχής, η δημοτική αρχή τρέχει εν κρυπτώ να συγκεντρώσει σε λευκή σελίδα υπογραφές από ανυποψίαστους πολίτες! Και με ποιο ερώτημα άραγε; Κατά το δοκούν το δικό της!

Διερωτόμαστε πως με την ίδια μελέτη, η οποία έχει απορριφθεί πανηγυρικά, χωρίς καμία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου προχωρά η Δημοτική Αρχή και ανακοινώνει στα ΜΜΕ και στα social media, προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών με την Περιφέρεια; Παράνομα; Μέχρι στιγμής είναι βέβαιο ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί σε καμία υπηρεσία και σε κανένα όργανο, συλλογικό ή ατομικό τροποποιημένη μελέτη!

Η δημοτική αρχή Λεβεντάκη για άλλη μια φορά εμπαίζει θεσμούς, αιρετούς, αιρετά όργανα και οδηγεί τους πολίτες σε πλάνη, πλάνη για την μελέτη και το σχέδιο της πλατείας, προσπαθώντας να αποσπάσει υπογραφές με αναλήθειες και ψεύδη!

Άλλωστε αν πραγματικά θα θέλατε να ακούσουμε όλοι την λαϊκή φωνή άμεσα και απευθείας, προβλέπεται στο νόμο ο θεσμός του δημοψηφίσματος και όχι η υφαρπαγή υπογραφών ανθρώπων που είναι πραγματικά αμφίβολο αν έχουν ενημερωθεί για ποιο πραγματικά ερώτημα και για ποιο θέμα υπογράφουν!”.