Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 18:22

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών για τη νέα μεθόδευση για την ανάπλαση της πλατείας

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών για τη νέα μεθόδευση για την ανάπλαση της πλατείας

Με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, Διονύσης Καραβίτης, υπογραμμίζει και από την πλευρά του ότι “τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια μέσω αντιδημάρχων και ειδικών συμβούλων να υφαρπάξουν υπογραφές υπέρ της ανάπλασης της πλατείας” χωρίς καμία ενημέρωση για το συγκεκριμένο έργο. Υπογραμμίζει ότι τα Φιλιατρά έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες, ανάμεσα στις οποίες όμως δεν μπορεί να περιληφθεί ανάπλαση 3.286.000 ευρώ αλλά μια στοχευμένη παρέμβαση που θα αναδείξει την ομορφιά και την ιστορία της βραβευμένης πλατείας της πόλης…

Η γραπτή δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Φιλιατρών, Διονύση Καραβίτη, έχει ως εξής: “Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω τις τελευταίες μέρες πως η δημοτική και η περιφερειακή αρχή δεν αλλάζουν ούτε μυαλά ούτε φιλοσοφία.

Τις τελευταίες μέρες γίνεται προσπάθεια μέσω αντιδημαρχων και ειδικών συμβούλων να υφαρπάξουν υπογραφές υπέρ της ανάπλασης της πλατείας. Το ερώτημα είναι το εξής: Με ποια στοιχεία; Χωρίς μελέτη; Χωρίς σχέδιο; Σε ένα λευκό χαρτί και με κάτοψη της πλατείας όπως είναι σήμερα; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών! Δυστυχώς δεν βάλατε μυαλό μετά από δύο αρνήσεις του τμήματος νεωτέρων μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και αντί να αποφασίσετε επιτέλους να ενημερώσετε την τοπική κοινωνία, το Δημοτικό συμβούλιο, το Τοπικό συμβούλιο για τα σχέδιά σας, προσπαθείτε να τα υλοποιήσετε εν κρυπτώ.

Τα Φιλιατρά έχουν τεράστιες ανάγκες και όχι 3.286.000 ευρώ χρειάζονται αλλά πολλά περισσότερα. Η βραβευμένη πλατεία μας χρειάζεται απλές και στοχευμένες επεμβάσεις ώστε να αναδειχτεί η ομορφιά της και η ιστορία της”.