Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 17:43

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού στον δήμαρχο Μεσσήνης και στο Κάστρο της Ανδρούσας

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού στον δήμαρχο Μεσσήνης και στο Κάστρο της Ανδρούσας

Το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης στους πολίτες με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και άλλων δράσεων, η εξέλιξη των διαδικασιών για την ανέγερση νέου αρχαιολογικού μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, η σημαντική εξέλιξη για την ολοκλήρωση της παράκαμψης του Πεταλιδίου με την προστασία της ακρόπολης της Αρχαίας Κορώνης και οι παρεμβάσεις στο Κάστρο της Ανδρούσας, όπου είναι αναγκαίο να ενταχθεί στο πρόγραμμα και ο φωτισμός του μνημείου, ήταν τα κύρια θέματα για τα οποία ενημέρωσε σήμερα το πρωί τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ο κ. Διδασκάλου επισκέφθηκε τον δήμαρχο στο Δημαρχείο το πρωί,  είχαν σύσκεψη, παρουσία αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ επισκέφθηκαν και το Κάστρο της Ανδρούσας.

Ο Δήμος Μεσσήνης σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει: «Για τα σημαντικά έργα που προωθούντα στον Δήμο Μεσσήνης από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησαν σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο στο Δημαρχείο.

Ο κ. Διδασκάλου έφτασε το πρωί στο Δημαρχείο Μεσσήνης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στο νομό, συνοδευόμενος από τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου και Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Δούζη και το μέλος της ΔΕΕΠ και Κοινοτική σύμβουλο Μεσσήνης Λίνα Καμαρινοπούλου, τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Μεσσήνης Πέτρο Σκιαδά, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση και υπηρεσιακά στελέχη της Εφορείας.

Ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε γενικότερα για τις εργασίες που γίνονται στους αρχαιολογικούς χώρους γεωγραφικής αρμοδιότητας του Δήμου μας, αναφέρθηκε εκτενώς στο άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Μεσσήνη στην κοινωνία με διάφορες δράσεις με σημαντικότερη την πραγματοποίηση του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος (προσκαλώντας τον στο 10ο Φεστιβάλ το 2023). Σημείωσε επίσης ότι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το έργο της ανέγερσης νέου μουσείου, ενώ η αποπεράτωση του οδικού έργου Τζάνε-Καλαμάκι (που δρομολογείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου), θα αναδείξει τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορώνης στο Πεταλίδι.