Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 00:53

Την επικίνδυνη απουσία του κράτους υπογραμμίζει ο εντυπωσιακός απολογισμός των εθελοντών της “Γαία”

Την επικίνδυνη απουσία του κράτους υπογραμμίζει ο εντυπωσιακός απολογισμός των εθελοντών της “Γαία”

Το 59% των συμβάντων στα οποία κλήθηκαν να συνδράμουν οι εθελοντές του Συλλόγου “Γαία”, στη Δυτική Μάνη (έχει τη Βάση της στον Άγιο Νικόλαο), κατά το 2022, αφορούν στη μεταφορά ασθενών, τραυματιών, με το ασθενοφόρο του Συλλόγου. Αυτό και μόνο το στοιχείο του εντυπωσιακού απολογισμού της “Γαία” υπογραμμίζει αυτό που πολλές φορές έχει αναδειχτεί, την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απουσία του κράτους από τη συγκεκριμένη (και όχι μόνο φυσικά) περιοχή (ελλείψεις στο προσωπικό για το ασθενοφόρο, και όχι μόνο, του Κέντρου Υγείας Δυτικής Μάνης)...

Δεύτερα σε ποσοστό συμβάντα στα οποία κλήθηκε η “Γαία” ήταν σε τροχαία ατυχήματα και ακολουθούν συμβάντα πυρκαγιάς, αναζητήσεις αγνοουμένων κ.ά.

“Ο φετινός απολογισμός του 2022 κλείνει με όλους τους εθελοντές μας υγιείς, χωρίς τραυματισμούς, αν και τα περιστατικά που κλήθηκαν να συνδράμουν ήταν επίπονα και δύσκολα για την ψυχολογία και το σώμα. Επίσης, παρά τους λιγοστούς εθελοντές, η ανταπόκριση στα 215 περιστατικά ήταν πάντα άμεση στο 100%”, σημειώνει η “Γαία”, που φυσικά ανάρτησε τον απολογισμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα αγγλικά, δεδομένου ότι οι πολλοί από τους υποστηρικτές της είναι αλλοδαποί.