Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 22:17

Μικροί και μεγάλοι στο Christmas Night Run της Μεσσήνης

Μικροί και μεγάλοι στο Christmas Night Run της Μεσσήνης

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ  

Δεκάδες σκούφοι του Άι Βασίλη με κόκκινα φωτάκια που αναβόσβηναν ξεχύθηκαν το βράδυ της Δευτέρας των Χριστουγέννων στους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης. Ήταν οι σκούφοι των μικρών και μεγάλων δρομέων, ανάμεσά τους και μαμάδες με τα μωρά τους στα καρότσια, που έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου Christmas Night Run, τον οποίο διοργάνωσαν ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης…

Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στο δρόμο μπροστά στην κεντρική και τη μικρή πλατεία της Μεσσήνης. Την κόρνα για αρχίσει ο αγώνας των 1.000 μέτρων για τα παιδιά πάτησε ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, ενώ για τον αγώνα των 3.000 μέτρων, για τους μεγαλύτερους, πάτησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης, Νίκος Ρούτσης. 

Ο αγώνας έγινε με χρονομέτρηση και στους άνδρες πρώτοι έκοψαν το νήμα οι Αλέξανδρος Μπουτσιάνης, Νίκος Ζερβάκος και Θεόδωρος Μπουμπούλης. Στις γυναίκες οι Χριστίνα Χριστοπούλου, η Ελένη Ζαχαρόγιαννη και η Γεωργία Μπάκα.

Στα παιδιά πρώτος τερμάτισε ο Σταύρος Παράσχος, ο Ηλίας Διαμαντής και ο Γιώργος Κωταρέας και από τα κορίτσια η Χριστίνα Παπαδοπούλου, η Μαρίνα Βαγιανά και η Σταυρούλα Ψαλλίδα. 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι φέτος ο Δήμος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο εορταστικό πρόγραμμα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και επικέντρωσε στις εκδηλώσεις για τα παιδιά με σκοπό να χαρούν και να απολαύσουν την εορταστική περίοδο. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης, Γιάννης Πουλάκος, από την πλευρά του πρόσθεσε ότι το Christmas Night Run της Μεσσήνης, πέρα από τη διασκέδαση και την άθληση έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να …κάψει και κάποιες από τις θερμίδες που πήρε από τα εορταστικά τραπέζια και γλυκίσματα. 

Οι εκδηλώσεις στο Δήμο Μεσσήνης θα συνεχιστούν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο Φιλοσοφικό Κέντρο, με τα θεατροπαιχνίδια του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης “Η αγέλαστη πολιτεία” της Σταυρούλας Δικαίου και “Η πρωτοχρονιά αλλιώς …χωρίς δώρα πως;” της Γιώλικας Πουλοπούλου.

Στ.Μ.