Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 11:42

Γιορτή Σύκου: Φτιάξτε επιτέλους υποδομές, έπαινοι στο Σύλλογο, συγχαρητήρια στη ΣΥΚΙΚΗ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου του Πολυλόφου, Θανάσης Αναστασόπουλος Ο πρόεδρος του Συλλόγου του Πολυλόφου, Θανάσης Αναστασόπουλος

Με την καθιερωμένη εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου η επετειακή 20η Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο, από τον τοπικό Μορφωτικό Σύλλογο “Ο Άγιος Δημήτριος”. Η γιορτή, πέρα από την επετειακή σημασία, προκάλεσε ιδιαίτερο πολιτικό σχολιασμό, λόγω της εμφανέστατης ψυχρότητας του απερχόμενου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, αλλά σε ένα βαθμό και του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, προς τον νέο υποψήφιο περιφερειάρχη του Μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρη Πτωχό. Σε ό,τι αφορά όμως τη γιορτή, εκείνο που πρέπει να σημειωθεί από τις σύντομες ομιλίες είναι τα συγχαρητήρια που αποδόθηκαν από όλους σχεδόν προς τη ΣΥΚΙΚΗ, για την υποστήριξη του σύκου και των παραγωγών, οι έπαινοι προς το Σύλλογο και τον πρόεδρό του, Θανάση Αναστασόπουλο, για το έργο τους, ενώ κυρίως ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου και ο περιφερειάρχης για μια ακόμη χρονιά τόνισαν ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθούν τα έργα στήριξης της συκοκαλλιέργειας, ιδιαίτερα της άρδευσης καθώς και το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης…

 

Το πλήθος του κόσμου διασκέδασε με τον Στέλιο Διονυσίου και την Αγνή Καλουμένου. Η είσοδος ήταν δωρεάν, στους επισκέπτες προσφέρθηκαν γλυκίσματα με βασικό υλικό το σύκο καθώς και άλλα είδη, από χορηγούς της εκδήλωσης. Η οργάνωση για άλλη μια χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυλόφου, Θανάσης Αναστασόπουλος, ευχαρίστησε τον κόσμο για την προσέλευσή του και σε μια σύντομη αναφορά του στα 20 χρόνια Γιορτής Σύκου τόνισε οι δύο μεγάλοι στυλοβάτες της επιτυχίας είναι οι κάτοικοι του Πολυλόφου, που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τη διοργάνωση και η ΣΥΚΙΚΗ, μέσα από τη στήριξη του προγράμματος των Μεσσηνιακών Ημερών Σύκου και μέσα από τη στιβαρή υποστήριξη των συκοπαραγωγών. 

Ο Θανάσης Αναστασόπουλος τόνισε ότι η Γιορτή Σύκου Πολυλόφου είναι από τις πιο φημισμένες και ποιοτικές γιορτές αγροτικών προϊόντων στη χώρα και έχει επιτύχει μια εντυπωσιακή διαφήμιση σε όλη την Ελλάδα τόσο του προϊόντος όσο και του ίδιου του χωριού, του Δήμου Μεσσήνης στο οποίο υπάγεται ο Πολύλοφος, της Καλαμάτας ως πρωτεύουσας του Νομού και ως σχετικά γειτονικής πόλης, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. 

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου συνεχάρη τους βουλευτές για την επανεκλογή τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ τους κάλεσε να διεκδικήσουν πιο δυναμικά τις λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συκοπαραγωγοί και την υλοποίηση των σχετικών εξαγγελιών χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος. 


Ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, είπε ότι για την περιοχή ο Δήμος έχει ολοκληρώσει, με την καθοριστική υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη μελέτη για τη λιμνοδεξαμενή του Τρικόρφου, από την οποία θα αρδεύονται και οι συκεώνες. Σημείωσε επίσης ότι ολοκληρώνεται μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ενώ ξεκινά το έργο της οδικής σύνδεσης του Πολυλόφου με την Μυρτοποταμιά, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Χαιρετισμούς έκαναν ακόμη οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς. 


Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος και ο πρώην δήμαρχος και νυν αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Στάθης Αναστασόπουλος

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εθνική αγροτική πολιτική εδώ και πολλές δεκαετίες,  όπως επίσης πρόσθεσε ότι τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η αγροτική οικονομία καθυστερούν επίσης επί δεκαετίες. 

Ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, για μια ακόμη φορά ζήτησε να μην χαθεί άλλος χρόνος και να προχωρήσουν τα έργα άρδευσης των συκεώνων. Τόνισε ότι χωρίς νερό, το οποίο ανέφερε ότι χύνεται και χάνεται στη θάλασσα, δεν θα υπάρξει στο μέλλον παραγωγή. Επίσης ανακοίνωσε ότι προσφέρεται η ΣΥΚΙΚΗ να αποκτήσει κτήμα δίπλα από το χώρο της εκδήλωσης (αποθήκη της συνεταιριστικής οργάνωσης) ώστε να επεκταθεί για να μπορεί να έρχεται περισσότερος κόσμος στη Γιορτή Σύκου. 

Στ.Μ.