Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 16:22

Εγκαινιάστηκε η αεροπορική σύνδεση Μιλάνου-Καλαμάτας σήμερα

Εγκαινιάστηκε η αεροπορική σύνδεση Μιλάνου-Καλαμάτας σήμερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ-ΔΗΜΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Δυο ώρες ταξίδι, το πολύ κιόλας, είναι από σήμερα η απόσταση μεταξύ Μιλάνου και Καλαμάτας, χάρη στην αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων. Σήμερα έγινε το πρώτο δρομολόγιο, με μεγάλες προσδοκίες για το τουριστικό όφελος που δημιουργήσει αυτή η γραμμή…

(φωτογραφίες)

Η αεροπορική σύνδεση του Μιλάνου και της Καλαμάτας ήταν μια ιδέα του προέδρου του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Μανιάτη, την οποία στήριξαν οι Δήμοι της Μεσσηνίας. Έτσι λοιπόν ανέλαβε η «Ryanair» την αεροπορική γραμμή, με επιδότηση από το Επιμελητήριο και τους έξι Δήμους.
Το αεροπλάνο από την Ιταλία έφτασε περίπου στις δύο μετά το μεσημέρι, με 76 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Ιταλούς τουρίστες. Το υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος της διαδημοτικής τουριστικής επιτροπής Μεσσηνίας, Θανάσης Ψαρούλης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου.
Το ταξίδι διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες, ενώ το αεροπλάνο είναι τύπου Β 738, με 189 θέσεις.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανιάτης ανακοίνωσε ότι έχει υποβληθεί μια ακόμη πρόταση συνεργασίας προς την Ryanair, για τη σύνδεση της Καλαμάτας με τη Βαρσοβία της Πολωνίας. Όσον αφορά τη γραμμή Μιλάνου-Ιταλίας, δρομολόγια γίνονται δύο φορές την εβδομάδα,  κάθε Τρίτη και Σάββατο. Η γραμμή θα λειτουργεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι τέτοιες προσπάθειες μπορούν να έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος και μάλιστα όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα αλλά γενικότερα την οικονομία, γιατί η διευκόλυνση της πρόσβασης σε μια περιοχή συμβάλει στην προσέλκυση και επενδύσεων.
Ο αερολιμενάρχης, Δημήτρης Μανδηλάρης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η αεροπορική σύνδεση.
Η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, τόνισε ότι η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος έχουν αλλάξει σελίδα με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάπτυξη του τουρισμού και αναφέρθηκε σε σειρά νέων αεροπορικών συνδέσεων, με τις οποίες υπολογίζεται ότι θα έρθουν στην Πελοπόννησο φέτος περίπου 23.000 τουρίστες. Ακόμη σημείωσε ότι από την Περιφέρεια έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του αεροδρομίου Καλαμάτας.
Τέλος, ο Θανάσης Ψαρούλης ευχαρίστησε το Επιμελητήριο και τους Δήμους για τις προσπάθειές τους προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η αεροπορική σύνδεση, ενώ ανακοίνωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία, από την επόμενη περίοδο, από δύο-τρεις μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της Σκανδιναβίας.
Το αεροπλάνο έφυγε για το Μιλάνο μετά τις τρεις μετά το μεσημέρι, με περίπου 50 επιβάτες, πολλοί εκ των οποίων Έλληνες.
Στ.Μ.