Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 03:23

Σεισμόπληκτη με οκτώ μήνες καθυστέρηση…!

Σεισμόπληκτη με οκτώ μήνες καθυστέρηση…!

ΟΙΧΑΛΙΑ
Έπρεπε να περάσουν οκτώ μήνες από τότε που άρχισε να «χορεύει» η περιοχή του Δήμου Οιχαλίας στους ρυθμούς των σμηνοσεισμών, για να μπει και η τελευταία υπογραφή για την κήρυξή της ως σεισμόπληκτης.
Χθες, λοιπόν, υπέγραψε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και πλέον οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να αξιοποιήσουν τα ευεργετικά μέτρα προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν και να αποζημιωθούν.
Στη σεισμόπληκτη ζώνη εντάσσονται οι Δημοτικές Ενότητες Μελιγαλά, Οιχαλίας και Ανδανίας του Δήμου Οιχαλίας, η Λάμπαινα του Δήμου Μεσσήνης και η Βρομόβρυση του Δήμου Καλαμάτας.

Σε δήλωση που μας έκανε ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, εξέφρασε την ανακούφισή του για την κοινή υπουργική απόφαση, αφού σχολίασε βέβαια τους απαράδεκτους ρυθμούς με τους οποίους κινείται το κράτος για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Σημειώνεται, ότι υπάρχουν κάτοικοι στη περιοχή του Κατσαρού, που έχουν μείνει άστεγοι.
Ανακοίνωση για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης έκανε η Περιφερειακή Ενότητα, με το εξής δελτίο τύπου: «Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά με το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ενημερώθηκε ότι υπεγράφη η απόφαση «Οριοθέτησης περιοχών και πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια και προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τους σεισμούς του Αυγούστου και Οκτωβρίου 2011 σε περιοχές της Π.Ε. Μεσσηνίας».