Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Ανδρέα Τσουκαλά, τόνισε πως τα συγκεκριμένα έργα έχουν ολοκληρωμένες μελέτες όχι όμως το τελευταίο διάστημα αλλά τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν έχουν γίνει αλλαγές σε ό,τι αφορά τους κτηματολογικούς πίνακες αλλά και το δασολόγιο.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσουκαλάς είπε πως ανατέθηκε σε γραφείο να εξεταστούν αυτά τα θέματα για να γίνουν διορθώσεις όπου χρειαστεί, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι τα έργα όταν δημοπρατηθούν θα κατασκευαστούν χωρίς καθυστερήσεις. “Δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα σε δεύτερο χρόνο, μετά τη δημοπράτηση, όπως έχουμε αντιμετωπίσει σε άλλες περιπτώσεις” είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης. Πρόσθεσε πάντως ότι στο πλαίσιο αυτών των ελέγχουν θα γίνουν και συμπληρώσεις των μελετών όπου διαπιστωθεί ότι χρειάζονται.
Σε ό,τι αφορά το αν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις για να γίνουν αυτά τα έργα ο κ. Τσουκαλάς απάντησε ότι ο περιφερειάρχης κ. Πτωχός και η περιφερειακή αρχή αξιοποιούν κάθε πρόγραμμα προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης έχει πόρους για την υποστήριξη του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι τα πέντε αυτά έργα να έχουν ελεγχθεί και να έχουν γίνει οι διορθώσεις και συμπληρώσεις που θα χρειαστούν στις μελέτες τους.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004