Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 19:21

Ξανά υποψήφιος ο Φίλιππος Μπάμης που μίλησε σήμερα για τα έργα του

Ηλίας Ντονάς, Φίλιππος Μπάμης και Γιώργος Δαβίλλας Ηλίας Ντονάς, Φίλιππος Μπάμης και Γιώργος Δαβίλλας

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Και δεύτερη θητεία θα επιδιώξει ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα παρουσίασε έργα που έχουν δρομολογηθεί. «Ευτυχώς που είναι πολλοί» όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα, σχολίασε ο Φίλιππος Μπάμης, εξηγώντας ότι…

…αν οι συνυποψήφιοί του ήταν «ένας ή δύο τότε θα υπήρχε κίνδυνος να επαναπαυτούμε»…
Ερωτηθείς από το «KalamataJournal» για το ταραχώδες κλίμα που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη μετατροπή της πλειοψηφίας πολλές φορές σε μειοψηφία, ο Φίλιππος Μπάμης αναγνώρισε ότι υπάρχουν εντάσεις, είπε όμως ότι «αυτό δεν είναι αδυναμία. Εξάλλου δεν έχουμε καθυστερήσεις στο έργο μας και αυτά που πρέπει να γίνουν γίνονται».
Ο κ. Μπάμης επανέλαβε ότι ασχολείται με τα κοινά «για να γίνει κάτι στον τόπο» και όχι για «βιοπορισμό», σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι ο ίδιος έχει μια επιτυχημένη διαδρομή στον επιχειρηματικό στίβο.
Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι δεν τον ενδιαφέρει το κομματικό χρίσμα, σημειώνοντας ότι τις προηγούμενες εκλογές τις κέρδισε χωρίς χρίσμα και έχοντας σε αντίπαλο συνδυασμό πέντε πρώην δημάρχους.
«Στο Δήμο μας θεωρώ ότι τα πήγαμε καλά» είπε κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου του. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως παντού, υποστήριξε όμως ότι έχει γίνει δουλειά και έχουν δρομολογηθεί σοβαρά έργα, παρ’ ότι, όπως σημείωσε, η δημοτική του αρχή βρήκε ελάχιστες μελέτες έτοιμες.
Ανακοίνωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 περιλαμβάνει έργα συνολικού ύψους 7.500.000 ευρώ. Όπως σημείωσε, πρόκειται να φτιαχτεί ο δρόμος Κούβελα-7η Επαρχιακή Οδός (στο ύψος της Διμάνδρας), προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ, ο δρόμος Αγία Θεοδώρα-7η Επαρχιακή Οδός, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, πρόκειται να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης στη Μέλπεια και το Παραπούγκι, να βελτιωθεί η αγροτική οδοποιία στη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας με 615.000 ευρώ, στη Δ.Ε. Μελιγαλά με 300.000 ευρώ και στις Δημοτικές Ενότητες Ανδανίας, Οιχαλίας και Δωρίου με ποσά από 150.000 έως 200.000 ευρώ.
Επίσης ο δήμαρχος σημείωσε ότι έχει δρομολογηθεί η δημιουργία Μουσείου "Μαρία Κάλλας", στο πατρικό της σπίτι στο Νιοχώρι Μελιγαλά, η ένταξη των Τσουκαλαίικων στην αποχέτευση και το Βιολογικό Καθαρισμό του Μελιγαλά με 1.600.000 ευρώ, η ανάπλαση στην πλατεία του Σουλιμά (Άνω Δώριο) με 300.000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα έργα που έχουν γίνει, ο Φίλιππος Μπάμης αναφέρθηκε εκτενώς στην εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Μελιγαλά και στη συντήρηση των κερκίδων, στον χλοοτάπητα που μπήκε και στο γήπεδο του Διαβολιτσίου κ.ά.
Εξαιρετικά σημαντικό τόνισε ότι είναι το έργο που πρόκειται να γίνει για την είσοδο-έξοδο του αυτοκινητόδρομου προς Μελιγαλά, ενώ ανήγγειλε ότι ξανανοίγει το γραφείο του ΙΚΑ στον Μελιγαλά.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της πρότασης για τη δημιουργία στην Καλλιρρόη εργοστασίου επεξεργασίας των σκουπιδιών του Νομού και δύο Δήμων της Αρκαδίας, ο δήμαρχος τόνισε ότι γίνονται οι ενέργειες για να αποτραπεί κάτι τέτοιο και ανάμεσα στις ενέργειες αυτές είναι και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Σημειώνεται ότι η συνέντευξη του δημάρχου έγινε στην Αργιάνειο Βιβλιοθήκη, στο Δημαρχείο, παρουσία των αντιδημάρχων Ηλία Ντονά και Γιώργου Δαβίλλα.
Στ.Μ.