Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 01:00

«Πνίγηκε» ο Δήμος Οιχαλίας από τη νεροποντή

«Πνίγηκε» ο Δήμος Οιχαλίας από τη νεροποντή

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν στο Δήμο Οιχαλίας, ιδιαίτερα στις Δημοτικές Ενότητες Οιχαλίας, Μελιγαλά και Ανδανίας, οι δυνατές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Ο Δήμος με επείγον αίτημα του...

...ζητάει βοήθεια από το υπουργείο Εσωτερικών, Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το αίτημα του Δήμου, στο οποίο περιγράφεται και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, έχει ως εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι από τη χθεσινή νεροποντή η οποία επιδεινώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και η οποία συνεχίζεται, πλημμύρισαν περιοχές του Δήμου Οιχαλίας με μερική καταστροφή του οδικού δικτύου, αποκοπή τοπικών κοινοτήτων από τις υπόλοιπες περιοχές όπου το νερό έχει υπερβεί το ύψος του δρόμου με αποτέλεσμα να υπάρχει επικινδυνότητα ακόμη και για ανθρώπινες ζωές. Υπήρξε σε ορισμένες περιπτώσεις από τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας και απώλεια ζωικού κεφαλαίου από κτηνοτρόφους της περιοχής όπου πλημμύρισαν οι κτηνοτροφικές μονάδες τους.
Ο Δήμος μας ο οποίος βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση, κινήθηκε άμεσα και υπεράνω των δυνάμεών του με τα ιδιόκτητα μηχανήματα έργου που διαθέτει αλλά και με την «επιστράτευση» των ιδιωτικών επαγγελματικών μηχανημάτων έργου στη περιοχή και προσπαθούμε ακόμη να επέμβουμε όπου χρειάζεται για την αποκατάσταση της ροής των υδάτων σε ποτάμια και χείμαρρους προκειμένου την αποφυγή πλημμυρών και κατ΄ επέκταση την ασφάλεια των κατοίκων και της περιουσίας τους.
Ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί σε όλες τις περιοχές της Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Οιχαλίας.
Αιτούμαστε άμεσα την συνδρομή σας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη κατάσταση η οποία συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.
Αιτούμαστε την άμεση χρηματοδότηση και την όποια αρωγή σας, για την αποκατάσταση της περιοχής λόγω του ότι ο Δήμος Οιχαλίας με τα πενιχρά του έσοδα είναι αδύνατο να καλύψει τις δαπάνες αυτές που πρέπει προκειμένου να εξασφαλίσει την περιουσία των κατοίκων αλλά και τη ζωή τους από τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα.
Να σημειωθεί ότι η νεροποντή συνεχίζεται και δεν μπορούμε ακόμα να προσδιορίσουμε και να εκτιμήσουμε τις ακριβείς καταστροφές – ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι στις περιουσίες τους αλλά και στις βασικές υποδομές του Δήμου μας.
Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου για την άμεση ενημέρωση και πληροφόρησή σας για την πορεία της ακραίας κατάστασης που βρισκόμεθα».