Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 14:18

Θέσεις και υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πύλου - Νέστορος

Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου, Ηρώ Βαλσαμάκη, Δημήτρης Πανοσκάλτσης, Σοφία Αποστολοπούλου, Δημήτρης Φραγκάκης και Δόμνα Καράμπελα Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου, Ηρώ Βαλσαμάκη, Δημήτρης Πανοσκάλτσης, Σοφία Αποστολοπούλου, Δημήτρης Φραγκάκης και Δόμνα Καράμπελα

Η "ΣΥΜΒΟΛΗ" ΤΗΣ «COSTA NAVARINO»
Τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και υποψήφιους του συνδυασμού της παρουσίασε το πρωί η υποψήφια δήμαρχος, Σοφία Αποστολοπούλου, που απαντώντας σε ερώτηση για τη συμβολή της Costa Navarino στην οικονομία της περιοχής είπε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ωφεληθεί καθόλου, το αντίθετο…

Η γιατρός Σοφία Αποστολοπούλου τόνισε ότι η Costa Navarino «τραβάει» τους τουρίστες με υψηλό εισόδημα ενώ οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις στην Πύλο, τη Μεθώνη και τις άλλες περιοχές έχουν συνεχώς μικρότερη κίνηση γιατί, λόγω της κρίσης, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να κάνουν διακοπές και τουρισμό. Επίσης είπε ότι οι εργαζόμενοι στην Costa Navarino δουλεύουν με σκληρούς όρους.
Για το ίδιο θέμα ο υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Πανοσκάλτσης, τόνισε ότι για την εξυπηρέτηση της Costa Navarino γίνονται πολλά μεγάλα έργα από το κράτος, ενώ για τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου δεν γίνεται τίποτα. Αναφέρθηκε για παράδειγμα στο δρόμο Σουληναρίου-Κορυφασίου, που τόνισε ότι θα εξυπηρετεί την Costa Navarino και το κόστος του ανέρχεται σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ το χιλιόμετρο. Αντίθετα είπε ότι για το δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου, που θα βοηθήσει όλη την περιοχή, πέρασε το ΕΣΠΑ χωρίς να ξεκινήσει καν κάποιο έργο. Τόνισε λοιπόν ότι στις εκλογές ο κόσμος πρέπει να στηρίξει εκείνους που έχουν στο επίκεντρο της πολιτικής τους την κοινωνία που βάλλεται και όχι τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Οι υποψήφιοι που παρουσίασε η Σοφία Αποστολοπούλου είναι:
Αλεξόπουλος Θεόδωρος, αγρότης, Κορυφάσιο
Αντωναροπούλου Βάσια, σπουδάστρια ΤΕΙ, Χώρα
Αντωνόπουλος Δημήτρης, αγρότης, Πήδασος
Αποστολόπουλος Βασίλης, συνταξιούχος ΤΕΒΕ, Ίκλαινα
Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος, αγρότης, Χανδρινού
Αποστολόπουλος Παναγιώτης, αγρότης, Σουληνάρι
Αρβανίτης Σταμάτης, ηλεκτρονικός, Χώρα
Αρβανίτης Σταύρος, καταστηματάρχης, Πλατανόβρυση
Βαλσαμάκη Ηρώ, αρχαιολόγος, Χανδρινού
Γαλάνη Σοφία, συνταξιούχος, Χανδρινού
Γάλλος Θόδωρος, αγρότης, Φοινικούντα
Γάλλος Φώτης, αγρότης, Λαχανάδα
Δημόπουλος Δήμος, τραπεζοϋπάλληλος, Αμπελόφυτο
Διονυσόπουλος Βασίλης, ζωγράφος, Μεθώνη
Ηλιόπουλος Θεόδωρος, συνταξιούχος, Στενωσιά
Ηλιοπούλου Αναστασία, νοικοκυρά, Πύλος
Θερριός Βασίλης, αγρότης, Χανδρινού
Κακόγιαννος Γιώργος, συνταξιούχος, Πύλος
Καλιανιώτη Βούλα, αγρότισσα, Χανδρινού
Καλογεροπούλου Κωνσταντίνα, αγρότισσα, Χώρα
Καραμπάτσος Γιώργος, εκπαιδευτικός, Χανδρινού
Καραμπάτσος Στάθης, συνταξιούχος, Χανδρινού
Καράμπελα Δόμνα, εργοδηγός, Πύλος
Καραμάνη Ελένη, ιδιωτικός υπάλληλος, Χανδρινού
Κατσάς Θανάσης, αγρότης, Γλυφάδα
Κισόγλου Στάθης, συνταξιούχος, Λαχανάδα
Κολοκάθη Βάσω, φαρμακοϋπάλληλος, Χανδρινού
Κοντομανωλόπουλος Παναγιώτης, αγρότης, Φοινικούντα
Κουρέτας Δημήτρης, αγρότης, Πήδασος
Κωστόπουλος Τάσος, αγρότης, Παπαφλέσσα
Λέλος Αλέξανδρος, οικοδόμος, Χώρα
Ματθιόπουλος Γιώργος, αγρότης, Χαροκοπειό
Μαντογιάννης Κώστας, Αγρότης, Κυνηγού
Μαυροειδής Γιώργος (Μαυρέας), συνταξιούχος οικοδόμος, Πύλος
Μοδέστος Κάρλος, συνταξιούχος, Καλλιθέα
Πανόπουλος Νικόλαος, Τραπεζικός υπάλληλος, Μεθώνη
Πανοσκάλτσης Δημήτρης, δημόσιος υπάλληλος, Πύλος
Παπαδόπουλος Νίκος, καταστηματάρχης (καφενείο), Μεθώνη
Σαΐνης Παναγιώτης, αγρότης, Ίκλαινα
Σταθοπούλου Παναγιώτα, αυτοαπασχολούμενη, Ίκλαινα
Στασινόπουλος Στασινός, συνταξιούχος, Σουληνάρι
Στασινοπούλου Δήμητρα, αγρότισσα, Χώρα
Τσώνης Ζαχαρίας, αγρότης, Ακριτοχώρι
Φουντωτός Σωτήρης, αγρότης, Καινούργιο Χωριό
Φραγκάκης Δημήτρης, ψαράς, Πύλος
Χρονόπουλος Θεόδωρος, αγρότης, Μεσοχώρι
Χρονοπούλου Γιάννα, αγρότισσα Μεσοχώρι
Η Σοφία Αποστολόπουλου τόνισε ακόμη: «Η τραγική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι, δεν είναι κάτι που έπεσε από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ξεκινάει από την ΕΕ και εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και από την τοπική διοίκηση.
Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι αναγκαίο να εκφραστεί η αντίθεση του λαού στην πολιτική που τον καταδικάζει να ζει μόνιμα στη φτώχεια και την ανεργία. Γι' αυτό πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και στους δήμους και στην περιφέρεια και στην κοινωνία γενικότερα.
Πρέπει να δυναμώσουν, όχι αυτούς που τους ξέρουν πάρα πολύ καλά όλα τα τελευταία χρόνια για το αντιλαϊκό έργο που έχουν κάνει, ούτε τους νεόκοπους σωτήρες, αλλά να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζονται πανελλαδικά από το ΚΚΕ.
Είμαστε οι μοναδικοί που δεν είπαμε ποτέ ψέματα και που λέμε τα ίδια και πριν και μετά από τις εκλογές. Ψηφίζοντας και ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα έχουμε εκλεγμένους αγωνιστές που μαζί με τους άνεργους, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες και όλους τους εργαζόμενους, μπορούν να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική.
Δεν πρέπει να δυναμώσουμε τους συνδυασμούς που στηρίζουν και υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές και ύστερα υποκριτικά παριστάνουν ότι νοιάζονται για το λαό. Καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς τους υποψήφιους που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί ή ως ενωτικοί και εκφραστές όλης της αριστεράς. Κοροϊδεύουν για να πάρουν την ψήφο σου. Πίσω τους είναι κρυμμένα κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, προσωπικοί υπολογισμοί και φιλοδοξίες».
Μίλησε επίσης ο Δημήτρης Φραγκάκης, που τόνισε ότι μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να δουλέψει για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και όχι για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ακόμη η Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου, η Ηρώ Βαλσαμάκη και η Δόμνα Καράμπελα.
Στ.Μ.