Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 16:51

Ο βιομήχανος Ευάγγελος Μυτιληναίος στη γενέτειρά του Κορώνη

ΕΙΠΕ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ένας από τους πιο ισχυρούς βιομήχανους τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, επισκέφθηκε με την οικογένειά του τη γενέτειρά του Κορώνη, το προηγούμενο διήμερο…

ΕΙΠΕ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ένας από τους πιο ισχυρούς βιομήχανους τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, επισκέφθηκε με την οικογένειά του τη γενέτειρά του Κορώνη, το προηγούμενο διήμερο…

Όπως ενημερώνει το Μανιατάκειον Ίδρυμα, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος με την οικογένειά του βρέθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη στην Κορώνη, επισκέφθηκαν ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής, ενώ ο βιομήχανος είπε ότι θα βοηθήσει τους τοπικούς φορείς στην προσπάθειά τους για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κορώνης.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Μανιατακείου Ιδρύματος σημειώνονται τα εξής: «Επίσκεψη στη γενέτειρά του Κορώνη πραγματοποίησε ο γνωστός βιομήχανος Ευάγγελος Μυτιληναίος με την οικογένειά του, την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014.
Ο κ. Μυτιληναίος επισκέφθηκε τους αρχαιολογικούς χώρους της Κορώνης, το κάστρο, το μοναστήρι Τίμιου Σταυρού και το Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Ελεήστρια». Στη συνέχεια τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, Δημήτρης και Ελένη Μανιατάκη, στον φιλόξενο χώρο  του Ιδρύματος, όπου τους  ενημέρωσαν για τους σκοπούς και τις δράσεις του, επικεντρώνοντας στις δράσεις διαφύλαξης, προώθησης και διεθνοποίησης της Μεσογειακής Διατροφής.
Κατόπιν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιώργος Κυριαζής και η Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος Πελαγία Λευτάκη συνόδευσαν και ξενάγησαν τους επισκέπτες στην «Μυτιληναίιο Βιβλιοθήκη» η οποία είναι δωρεά της οικογενείας του Ευάγγελου Μυτιληναίου. Τέλος, συναντήθηκαν με τον τ. Αντιπρόεδρο της Κορώνης Τάκη Σταματόπουλο, ο οποίος υπενθύμισε λεπτομέρειες από το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Μυτιληναίου.
Ο κύριος Μυτιληναίος και η οικογένειά του εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές της Κορώνης, την ζεστή φιλοξενία και το χαμόγελο των Κορωναίων, καθώς και το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης, που ενορχηστρωτής της διοργάνωσής του είναι ο δραστήριος Κώστας Κυρκοριανός. Ο κύριος Μυτιληναίος υποσχέθηκε να επιστρέψει σύντομα στην Κορώνη και να συμβάλει τα μέγιστα στην άοκνη προσπάθεια των τοπικών φορέων για την ανάδειξη και διεθνοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων».