Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 00:00

Ημερίδα για Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας από το Δήμο Πύλου - Νέστορος

Ημερίδα για Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας από το Δήμο Πύλου - Νέστορος

ΜΕΘΩΝΗ 
Κάλεσμα σε επιχειρηματίες και παραγωγούς της Μεθώνης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας απηύθυνε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, μέσα από ενημερωτική ημερίδα…

ΜΕΘΩΝΗ 
Κάλεσμα σε επιχειρηματίες και παραγωγούς της Μεθώνης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας απηύθυνε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, μέσα από ενημερωτική ημερίδα…

που πραγματοποίησε την Τρίτη στο Πνευματικό Κέντρο της Μεθώνης, με συνδιοργανωτές τον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής και την Πύλη Ποιότητας.
«Στην ημερίδα» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με τη δημιουργία, τους στόχους και τα μελλοντικά επιτεύγματα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, που αφορούν στην ανάδειξη των ντόπιων, ονομαστών και ποιοτικών προϊόντων, καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας είναι μια συλλογική προσπάθεια που στόχος της είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της ομορφιάς του τόπου μας, των ανθρώπων, της παράδοσης, των εκλεκτών προϊόντων, της φιλοξενίας μας και της βελτίωσης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μπορούν να συμμετέχουν και να εμπλακούν παραγωγοί τοπικών προϊόντων, εργαστήρια τυποποίησης προϊόντων, επιχειρήσεις που αντικείμενο έχουν την εστίαση και τη διαμονή.
Οι σημερινές απαιτήσεις για μια επιτυχή οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας αποτελούν την αφορμή, ώστε οι παραγωγοί και οι επιχειρηματίες να συνεργαστούν και, στηρίζοντας τον πραγματικό πλούτο, που είναι τα τοπικά προϊόντα και η πολιτιστική κληρονομιά, να διαχειριστούν και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, δήλωσε σχετικά: “Έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια εδώ και δύο περίπου χρόνια, επιδιώκοντας τη δημιουργία του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας. Ευελπιστούμε στην αξιοποίηση εκλεκτών προϊόντων που θα είναι δεμένα όλα με την ταυτότητα του τόπου. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού χρειάζεται να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι σε αυτή την πορεία ανάπτυξης”.
Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της ομάδας παραγωγών «Νηλέας» και εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης της Πύλης, του φορέα υλοποίησης του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, κ. Γιώργος Κόκκινος, ανέφερε: “Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας αποσκοπεί στην ποιοτική αλλά και ποσοτική αύξηση των επισκεπτών στο δήμο μας, κάτι που θα αποφέρει οικονομικά οφέλη. Όλα αυτά απαιτούν μια συλλογική προσπάθεια διαχείρισης. Το ζήτημα του Τοπικού Σύμφωνου Ποιότητας αποτελεί προσωπική έμπνευση του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Καφαντάρη και προσωπικό στοίχημα δικό μας”, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση αυτή συναντά κάθε μέρα υποστήριξη από ενεργούς πολίτες.
Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Πολίτης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεθώνης, τόνισε: «Χρειαζόμαστε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για να προχωρήσουμε. Να εμπλουτίσουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας με την τοπική μας παράδοση, έτσι ώστε να μη δίνουν την αίσθηση του ασήμαντου. Πρέπει να δείξουμε τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, τη γαστρονομική μας κουλτούρα».