Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 16:14

Γιώργος Τσώνης: "Είμαι ο δήμαρχος 100% όλων των δημοτών"

ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 
«Έσπασαν καρδιές» σήμερα στο Εκλογοδικείο της Καλαμάτας μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση που ανακηρύσσει δήμαρχο Μεσσήνης τον Γιώργο Τσώνη. Με το άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε πανηγυρισμό, ενώ στη συνέχεια βούρκωσε και προσπαθούσε να κρύψει τα δάκρυά του…
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 
«Έσπασαν καρδιές» σήμερα στο Εκλογοδικείο της Καλαμάτας μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση που ανακηρύσσει δήμαρχο Μεσσήνης τον Γιώργο Τσώνη. Με το άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε πανηγυρισμό, ενώ στη συνέχεια βούρκωσε και προσπαθούσε να κρύψει τα δάκρυά του…

Ο ηττημένος, Στάθης Αναστασόπουλος, ήταν πιο συγκρατημένος στις αντιδράσεις του, ενώ ζήτησε ένα περιθώριο χρόνου για να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου.
Το Εκλογοδικείο είχε καλέσει τους εμπλεκόμενους προκειμένου να ανακοινώσει την απόφασή του στη μιάμιση μετά το μεσημέρι, ωστόσο η πρόεδρος κατέβηκε στην αίθουσα μετά τη μία. Ο λόγος ήταν ότι περίμενε αστυνομική δύναμη, δεδομένου ότι τα δικαστήρια είχαν γεμίσει κόσμο, τόσο από την πλευρά του Γιώργου Τσώνη όσο και από την πλευρά του Στάθη Αναστασόπουλου και έπρεπε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αντιπαραθέσεων από άτομα που θα διαφωνούσαν με την απόφαση.
Πράγματι έφτασε στο δικαστήριο ισχυρή αστυνομική δύναμη και μάλιστα αστυνομικοί της ομάδας πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας μπήκαν και μέσα στην αίθουσα και στάθηκαν μπροστά από την έδρα. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από μέλη και φίλους των συνδυασμών των δύο δημάρχων, από δικηγόρους, δημοσιογράφους και άλλους ενδιαφερόμενους.
Η πρόεδρος ανέγνωσε την απόφαση, σύμφωνα με την οποία έγιναν εν μέρει δεκτές τόσο η ένσταση του Γιώργου Τσώνη, που ζητούσε να ανακηρυχθεί εκείνος δήμαρχος μετά τις εκλογές του Μάη, υποστηρίζοντας ότι είχε πλειοψηφήσει, όσο και η αντένσταση του Στάθη Αναστασόπουλου, που ζητούσε να του προσμετρηθούν και άλλες ψήφοι και να αυξήσει τη διαφορά του ως πλειοψηφών υποψήφιος δήμαρχος.
Σύμφωνα με την απόφαση, o συνδυασμός του Γιώργου Τσώνη έλαβε στις εκλογές 9.225 ψήφους (είχαν καταμετρηθεί 9.235) και ο συνδυασμός του Στάθη Αναστασόπουλου 9.218 ψήφους (είχαν καταμετρηθεί 9.236). Ο πρώτος συνδυασμός βγάζει 20 δημοτικούς συμβούλους και ο δεύτερος εννέα.
Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Γιώργος Τσώνης σημείωσε συγκινημένος: «Τι να πρωτοπώ; Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που πίστεψε σε εμένα, σε ένα όραμα που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο για να κάνουμε κάποια πράγματα στο Δήμο μας.
Μετά από τεσσερισήμισι μήνες αγωνίας, σήμερα η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε τη βούληση του λαού. Θέλω να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι δεν είμαι νικητής εγώ, νικητής είναι ο κόσμος. Είμαι ο δήμαρχος 100% όλων των δημοτών. Αυτό θέλω να το καταλάβει όλος ο κόσμος. Βγήκαμε για να δουλέψουμε και να δώσουμε στον κόσμο πράγματα. Ούτε προσωπικά οφέλη, ούτε αντιδικίες, ούτε μίση. Ήρθαμε για να δώσουμε εμείς στο Δήμο από εδώ και στο εξής. Είμαστε όλοι για τον ίδιο σκοπό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του νομικού τιμ. Τους ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ». 
Η απόφαση θα δοθεί στους δικηγόρους αύριο, οπότε ο Γιώργος Τσώνης θα μπορεί να αναλάβει και τα καθήκοντα του δημάρχου Μεσσήνης.
Στ.Μ.