Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 15:35

Μοντέλο για τη λειτουργία του Δήμου Μεσσήνης ο ιδιωτικός τομέας

Χρ. Καρύδης, Νικ. Ξενογιάννης, Γ. Πετρόπουλος, Νικ. Ξαρχάκος, Γ. Τσώνης, Χρ. Χριστόπουλος, Κ. Γεωργακόπουλος, Αναστ. Τσερπές, Αρ. Αδαμόπουλος Χρ. Καρύδης, Νικ. Ξενογιάννης, Γ. Πετρόπουλος, Νικ. Ξαρχάκος, Γ. Τσώνης, Χρ. Χριστόπουλος, Κ. Γεωργακόπουλος, Αναστ. Τσερπές, Αρ. Αδαμόπουλος

ΣΧΕΔΙΑ Γ. ΤΣΩΝΗ 
Τους επτά αντιδημάρχους του και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσίασε σήμερα ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, που παράλληλα έκανε μια πρώτη αναφορά στο μοντέλο λειτουργίας το οποίο σχεδιάζει για το Δήμο Μεσσήνης…

ΣΧΕΔΙΑ Γ. ΤΣΩΝΗ 
Τους επτά αντιδημάρχους του και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσίασε σήμερα ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, που παράλληλα έκανε μια πρώτη αναφορά στο μοντέλο λειτουργίας το οποίο σχεδιάζει για το Δήμο Μεσσήνης…

Ο κ. Τσώνης είπε ότι η προτεραιότητά του θα είναι να αλλάξει η οικονομική λειτουργία του Δήμου, να στηριχθεί σε πρότυπα που εφαρμόζει ο ιδιωτικός τομέας, από τον οποίο τόνισε ότι προέρχεται και ο ίδιος.
Επιπλέον ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε ότι βασικός του γνώμονας θα είναι η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, «που είναι το α και το ω για μένα». Ανήγγειλε δε ότι κατά την παραλαβή του Δήμου θα διενεργηθεί έλεγχος σε όλα τα επίπεδα, «αυτό είναι απόλυτο».
Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία, ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που θέλουν να βγαίνουν χωρίς λόγο στις τηλεοπτικές κάμερες. Σημείωσε ότι θα καλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όταν θα έχει να ανακοινώσει κάτι ουσιαστικό, προσθέτοντας όμως ότι «θα φροντίσουμε να σας έχουμε δουλειά κάθε μέρα».
Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος Μεσσήνης σημείωσε ότι έχει συναίσθηση για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, τόνισε όμως ότι «θα τα καταφέρουμε να δώσουμε συνδημότες αυτά που τους ανήκουν».
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης εξελέγη χθες το βράδυ και είναι ο Χρήστος Χριστόπουλος.
Αντιδήμαρχοι ορίστηκαν ο Νικόλαος Ξενογιάννης, με αρμοδιότητες την καθαριότητα και την ύδρευση. Ο Αριστομένης Αδαμόπουλος με αρμοδιότητες την υπηρεσία αδειοδοτήσεων και τη ρύθμιση εμπορικών δραστηριοτήτων, καθώς και την αστυνόμευση της παραβατικότητας, παράλληλα με την Αστυνομία. Ο Γιώργος Πετρόπουλος, με αρμοδιότητες τον αθλητισμό, τη νέα γενιά και την πολιτική προστασία. Ο Χρήστος Καρύδης, με αρμοδιότητες τα οικονομικά. Ο Αναστάσιος Τσερπές, με αρμοδιότητες τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, τα κοινωνικά θέματα, την ισότητα των δύο φύλλων, την παιδεία και διά βίου μάθηση, την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας, την απασχόληση και τον τουρισμό.
Από την αρχή της εβδομάδας ο Γιώργος Τσώνης είχε ορίσει αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας τον Νίκο Ξαρχάκο, όπως και αναπληρωτή του, καθώς και τον Κώστα Γεωργακόπουλο με αρμοδιότητα τα διοικητικά, ενώ του πρόσθεσε το αντικείμενο του πολιτισμού.
Σημειώνεται ότι άμισθοι αντιδήμαρχοι θα είναι ο Χρήστος Καρύδης και ο Αναστάσιος Τσερπές.
Στ.Μ.