Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 21:42

Μαραθώνιος την Κυριακή, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων το Σάββατο

Μαραθώνιος την Κυριακή, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων το Σάββατο

ΜΕΣΣΗΝΗ 
Τους αριθμούς θα λάβουν το Σάββατο όσοι θα τρέξουν την Κυριακή στον 10ο Μαραθώνιο Μεσσήνης. Θα έχουν την ευκαιρία όμως οι δρομείς και οι συνοδοί τους να γευθούν τα εξαιρετικά προϊόντα της περιοχής, σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία, από τις 10 το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι…

ΜΕΣΣΗΝΗ 
Τους αριθμούς τους θα λάβουν το Σάββατο όσοι θα τρέξουν την Κυριακή στον 10ο Μαραθώνιο Μεσσήνης. Θα έχουν την ευκαιρία όμως οι δρομείς και οι συνοδοί τους να γευθούν τα εξαιρετικά προϊόντα της περιοχής, σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία, από τις 10 το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι…

Σκοπός είναι βέβαια να γνωρίσουν οι επισκέπτες την υψηλή γευστική και διατροφική αξία των προϊόντων του Δήμου.
Σημειώνεται ότι ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ και καλύπτει τις προδιαγραφές της διεθνούς ομοσπονδίας. Συμμετοχή έχουν δηλώσει περισσότεροι από 150 δρομείς, ενώ εκατοντάδες θα είναι οι συμμετοχές στους αγώνες των δέκα και των τριών χιλιομέτρων.
Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας θα λάβει μέρος και η Λέσχη Αρχιμαγείων Ελλάδας. Όπως σημειώνει ο Δήμος Μεσσήνης, «το  τοπικό γραφείο της λέσχης του Νομού Μεσσηνίας θα μας δείξει νέους τρόπους παρουσίασης και σερβιρίσματος των τοπικών εδεσμάτων της περιοχής μας».
Επιπλέον τις δράσεις τους θα παρουσιάσουν στο κοινό των αγώνων και της Μεσσήνης, οι σύλλογοι: Ακαδημία Παμίσου, Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, Γυμναστικός Σύλλογος Μεσσήνης, Θεατρικός Όμιλος Νοτιοανατολικής Πυλίας «Η Οδύσσεια». 
Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου θα παρουσιάσει στο χώρο τις δράσεις της, ενώ θα προσφέρει την ευκαιρία στα μικρά και μεγάλα παιδιά να παίξουν ένα διαδραστικό παιχνίδι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης “Planet Book”.
Κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας, ο Σύλλογος «Η Χαρά του Παιδιού», που θα συμμετάσχει στον αγώνα των 3 χιλιομέτρων για να στηρίξει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, θα παρευρίσκεται επίσης στην πλατεία για να παρουσιάσει την πρωτοβουλία αυτή και να συμβάλουν όσοι μπορούν στη σπουδαία δουλειά που γίνεται από το τοπικό παράρτημα Μεσσηνίας των Παιδικών Χωριών SOS.
Τα προϊόντα που θα προσφερθούν στους δρομείς και τους υπόλοιπους επισκέπτες είναι τοπικά τυριά όπως η Σφέλα Μεσσηνίας, η γραβιέρα, το γνωστό για την ποιότητά του Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο, τα υψηλής διατροφικής αξίας σύκα, το παραδοσιακό παστό από χοιρινό κρέας, τα τοπικά λαλάγγια, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά ζυμαρικά της περιοχής και χωριάτικο ψωμί, γλυκά, παστέλι και τοπικά κρασιά ντόπιων παραγωγών και άλλα πολλά.
Στ.Μ.