Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 00:00

Μάχη αναμένεται να γίνει στη Μεσσήνη για τις αυξήσεις στο νερό

Μάχη αναμένεται να γίνει στη Μεσσήνη για τις αυξήσεις στο νερό

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΕΙ ΚΟΣΜΟ
Να προσέλθουν την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης και να αποτρέψουν την αύξηση στα τιμολόγια του νερού, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει το 100%, καλεί τους προέδρους και κατοίκους των χωριών ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος…

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του έχουν συναντήσεις με προέδρους και κατοίκους χωριών, για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για άλλα προβλήματα, όπως την κατάσταση του αγροτικού κυρίως οδικού δικτύου, την καθαριότητα, την καθημερινότητα.
Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας τονίζεται ότι η δημοτική αρχή φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αύξησης της τιμής του νερού με βιασύνη, με προχειρότητα, χωρίς να αναλογίζεται την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος και έχοντας ξεχάσει τις αναφορές που πριν λίγους μήνες έκανε, ως μείζων μειοψηφία τότε, ότι δεν πρέπει να επιβληθούν αυξήσεις μέσα σε αυτή τη συγκυρία.
Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης έχει ως εξής: «Σε ανοικτές συζητήσεις με τις τοπικές κοινωνίες, μέσω των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, έχει προχωρήσει από την προηγούμενη Δευτέρα (15/06/2015) η μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, αναφορικά με το θέμα περί αύξησης τις τιμής του νερού, το οποίο με περισσή σπουδή και ανεξήγητη βιασύνη, έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Παρασκευής.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος, πλαισιωμένος από Δημοτικούς Σύμβουλους της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ», την Δευτέρα συναντήθηκε με Πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Πεταλιδίου, Βουφράδος και Αίπειας στο Δημοτικό Κατάστημα Πεταλιδίου.
Χθες συνεχίστηκαν οι συναντήσεις στο Δημοτικό Κατάστημα Ανδρούσας, παρουσία Πρόεδρων Τοπικών Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Ανδρούσας και Τρικόρφου.
Ως παράταξη είμαστε πεπεισμένοι ότι η αύξηση των τελών ύδρευσης, έρχεται με απόλυτα πρόχειρο τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, βασιζόμενη πάνω στην λογική της «εύκολης λύσης». Αυτή μας η πεποίθηση άλλωστε, αναδείχθηκε μέσα από τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι σημειώνουν ότι η Δημοτική Αρχή, δεν έχει έρθει σε διαβούλευση μαζί τους, δεν έχει συμπεριλάβει στην εισήγησή της τις τοπικές ιδιαιτερότητες και το κυριότερο δεν έχει αναλογιστεί ούτε κατά τι, την οικονομική κρίση που μαστίζει του δημότες.
Να τονίσουμε ότι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων έχουν κυριολεκτικά αιφνιδιαστεί από την διαφαινόμενη απόφαση, καθώς η αύξηση σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει το 100%. Όπως μάλιστα σημειώνουν, θα περίμεναν από την Δημοτική Αρχή του κ. Τσώνη, τουλάχιστον, να κρατήσει στα ίδια επίπεδα την τιμή του νερού, βασιζόμενοι σε παρελθοντικές του δηλώσεις, στις οποίες ξεκαθάριζε με έντονο μάλιστα τρόπο, ότι είναι κάθετα αντίθετος σε αυξήσεις.
Δυστυχώς όμως, και όπως φαίνεται ο κ. Τσώνης πλέον έχει αλλάξει απόψεις και δεν αναγνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο «κοσμάκης», όπως χαρακτηριστικά έλεγε όταν ήταν μειοψηφία.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος κάλεσε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και όλους τους ενεργούς πολίτες να παρευρεθούν στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να αναλύσουν ενώπιον του σώματος τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε τοπική κοινότητα, ώστε με επιχειρήματα, στοιχεία και ντοκουμέντα η δημοτική αρχή να αποσύρει τις υπερβολικές και άδικες αυξήσεις που θέλει να επιβάλλει.
Να σημειώσουμε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων συμπεριλήφθησαν θέματα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, η οποία είχε υποστεί τεράστιες βλάβες εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα που πέρασε. Επίσης και θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών, όπως αυτό της καθαριότητας, και σημαντικά έργα που αφορούν σε κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά, για τα οποία δυστυχώς καταγράφεται «ανυπαρξία» από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και σημαντικές καθυστερήσεις. Την Τρίτη οι συζητήσεις συνεχίστηκαν με Προέδρους της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης, ενώ την Τετάρτη εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας θα συναντηθούν με Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αριστομένους».