Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 21:52

Προτίμησαν τη θάλασσα από τη συζήτηση με το δήμαρχο…

Κώστας Τσάμης, Γιώργος Τσώνης, Γεωργία Παναγοπούλου Κώστας Τσάμης, Γιώργος Τσώνης, Γεωργία Παναγοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΗ 
Οι νέοι του Δήμου Μεσσήνης προτίμησαν τη θάλασσα από το να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του δημάρχου, Γιώργου Τσώνη, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα του τόπου και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους. Παρ’ όλα αυτά, μια πρώτη συζήτηση έγινε, το απόγευμα της Τρίτης, στο Φιλοσοφικό Κέντρο της Μεσσήνης, έστω με τους λίγους νέους που κατάφεραν να αντισταθούν στην έλξη της θάλασσας. Και η συζήτηση είχε ενδιαφέρον…

Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, ανοίγοντας την κουβέντα και την ανταλλαγή απόψεων, τόνισε ότι ήταν προεκλογική δέσμευση της παράταξής του η τακτική επικοινωνία με τους νέους του Δήμου, με σκοπό να ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους στα δημοτικά πράγματα και να βοηθήσουν τον τόπο με τις ιδέες και προτάσεις τους.
Επιπλέον, ο δήμαρχος προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό του εξάμηνου έργου της δημοτικής του αρχής. Αφού αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση τόνισε ότι η δημοτική αρχή έριξε το βάρος της στις συντηρήσεις και στην καθημερινότητα, ενώ αυτή την περίοδο υλοποιεί ένα πολιτιστικό  πρόγραμμα σημαντικό, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Επίσης σημείωσε ότι στο πλαίσιο του οράματος της παράταξής του, σύμφωνα με το οποίο η ανάπτυξη του Δήμου θα έρθει από τον Πάμισο, έχουν προχωρήσει οι επαφές της δημοτικής αρχής με το υπουργείο Υποδομών για την εκπόνηση μεγάλης μελέτης, που μπαίνει στα σκαριά και η οποία προβλέπει αντιπλημμυρικά έργα, αναπλάσεις, έργα αναψυχής και άλλες υποδομές.
Επίσης είπε ότι στον προγραμματισμό του Δήμου είναι η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου και του Κουλντουκιού στη Μπούκα, κάτι που τόνισε ότι θα γίνει με σύμπραξη του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα ενταχθούν στο καινούργιο ΕΣΠΑ η ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο της Μεσσήνης όπως και η δημιουργία κλειστής αγοράς στα μπεζεστένια.
Επιπλέον ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στη Μεσσήνη, δεδομένης της τουριστικής ανάπτυξης που ξεκινά στην ευρύτερη περιοχή.
Τέλος, ανήγγειλε τη λειτουργία Κέντρου Απασχόλησης στο Δήμο, όπου υπάλληλος θα καταγράφει καθημερινά τις προς κάλυψη θέσεις εργασίας και θα ενημερώνει τους άνεργους του Δήμου.
Τοποθέτηση για τα προγράμματα και τους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος Μεσσήνης θα επιδιώξει να υποστηρίξει τους νέους έκανε η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Παναγοπούλου, πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ.
Από την πλευρά τους οι νέοι με τις τοποθετήσεις και ερωτήσεις τους έθεσαν διάφορα ζητήματα, όπως την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και το κατά πόσο είναι ελεύθερη η πρόσβαση για άθληση των πολιτών σε αυτές. Μίλησαν για το κυκλοφοριακό της Μεσσήνης, για την κατάσταση του πάρκου και της πλατείας γενικότερα, για την είσοδο της πόλης, για τους δεσμούς που πρέπει να έχει η έδρα του Δήμου με τον υπόλοιπο Δήμο κ.λπ
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, δεσμεύτηκε ότι ανάλογες συναντήσεις θα γίνονται τακτικά, διαβεβαιώνοντας επίσης ότι η συμμετοχή των νέων θα είναι μεγαλύτερη.
Στ.Μ.