Δευτέρα, 21 Μαϊος 2012 17:14

Σαν τρικυμισμένη θάλασσα ο δρόμος από το Αρχοντικό μέχρι τη γέφυρα της Σάνταβας

Σαν τρικυμισμένη θάλασσα ο δρόμος από το Αρχοντικό μέχρι τη γέφυρα της Σάνταβας

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Λες και πέφτεις σε τρικυμία είναι ο δρόμος από το Αρχοντικό μέχρι και τη Σάνταβα ή τις Κιτριές, όπου λακκούβες και ανωμαλίες στο οδόστρωμα κάνουν τη μετακίνηση τόσο κουραστική, ώστε πολλοί προτιμούν να πάνε κάπου αλλού για βόλτα, μπάνιο ή φαγητό.

Μέχρι τα σύνορα της Μικράς Μαντίνειας, που είναι και τα σύνορα του Δήμου Καλαμάτας με το Δήμο Δυτικής Μάνης, ο δρόμος είναι αρκετά καλός. Από το Αρχοντικό και μετά όμως είναι σαν να μπαίνεις σε άλλη χώρα, υπανάπτυκτη, όσον αφορά την κατάσταση του οδοστρώματος και μόνο.
Το σοβαρότερο πρόβλημα υπάρχει από το Αρχοντικό μέχρι την είσοδο της Παλιόχωρας, από την έξοδο της Παλιόχωρας μέχρι και το Ακρογιάλι και ως τη γέφυρα της Σάνταβας.
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι λακκούβες ώστε τα αμέτρητα μπαλώματα στο δρόμο, από παλιότερες λακκούβες και από την τομή του αγωγού αποχέτευσης. Στο δρόμο υπάρχουν συνεχώς εξογκώματα και δημιουργείται μια ανυπόφορη αίσθηση στους οδηγούς και των επιβάτες των αυτοκινήτων. Έτσι, μια περιοχή εντυπωσιακά όμορφη γίνεται απόμακρη λόγω αυτής της κατάστασης.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το δήμαρχο Δυτικής Μάνης, Δημήτρη Γιαννημάρα, τόνισε ότι σε τμήματα του δρόμου αυτού προβλέπεται να γίνουν κάποιες ασφαλτοστρώσεις, οι οποίες όμως φαίνεται ότι θα καθυστερήσουν. Ειδικότερα, για τις ασφαλτοστρώσεις αυτές υπάρχει έτοιμη μελέτη, όμως η δημοπράτηση του έργου θα γίνει αφού εκταμιευθεί η ΣΑΤΑ, κάτι που κανείς δεν ξέρει πότε θα συμβεί, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Ωστόσο ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι οι ασφαλτοστρώσεις δεν θα λύσουν το πρόβλημα στο σύνολό του και αυτό γιατί άσφαλτος δεν θα πέσει στο Ακρογιάλι, εκεί δηλαδή που το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Το πρόβλημα του Ακρογιαλίου, πρόσθεσε ο δήμαρχος, θα αντιμετωπιστεί από το ΕΣΠΑ, όταν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, έργο που συνδέεται με το ήδη δημοπρατημένο έργο για την αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης.
Στ.Μ.