Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 15:20

Πέφτει ανησυχητικά η στάθμη του νερού λόγω της ανομβρίας σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης

Πέφτει ανησυχητικά η στάθμη του νερού λόγω της ανομβρίας σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 
Σε σύσκεψη για τη λήψη προληπτικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο της λειψυδρίας, δεδομένου ότι έχουν ήδη εμφανιστεί ανησυχητικά μηνύματα από την ανομβρία σε περιοχές του Δήμου Μεσσήνης, καλούνται απόψε οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσήνης, Κωνσταντίνος Μπουρίκας, ήδη στο Αχλαδοχώρι της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου η πηγή κοντεύει να στερέψει, ενώ το νερό μειώνεται και σε άλλες πηγές του Δήμου!...

Η σύσκεψη με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου θα γίνει στις εφτά το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, στο Δημαρχείο.
Όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Κωνσταντίνος Μπουρίκας, θα ζητηθεί, ως πρώτο προληπτικό μέτρο, από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, να καλέσουν τους κατοίκους των χωριών να περιορίσουν από τώρα την κατανάλωση του νερού μόνο για τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες. Ενδέχεται δε στις περιοχές όπου ήδη εμφανίστηκαν ανησυχητικά μηνύματα να ζητηθεί από τους κατοίκους να φτιάξουν μικρότερους λαχανόκηπους, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση νερού και πότισμα.
Στ.Μ.