Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 17:52

Προς ιδιωτικοποίηση η καθαριότητα στα χωριά του Δήμου Μεσσήνης

Προς ιδιωτικοποίηση η καθαριότητα στα χωριά του Δήμου Μεσσήνης

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Μετά το Δήμο Τριφυλίας και ο Δήμος Μεσσήνης αναμένεται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στις τοπικές κοινότητες. Τη σχετική αναγγελία έκανε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος, Γιώργος  Τσώνης. Όπως είπε, η έλλειψη σταθερού προσωπικού δεν επιτρέπει να έχουν τα χωριά την απαιτούμενη εικόνα σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, γι’ αυτό και εξετάζεται η ανάθεση αυτού του αντικειμένου σε ιδιώτη με τη διαδικασία του διαγωνισμού…

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, είπε ότι στα χωριά του Δήμου η λέξη καθαριότητα δεν υφίσταται καν, ότι ο Δήμος δεν ασχολείται καθόλου με την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.
«Προσανατολιζόμαστε να βγάλουμε εργολαβία» για την καθαριότητα στα χωριά, απάντησε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, υποστηρίζοντας ότι το υπάρχον καθεστώς με εργάτες με δίμηνη και πεντάμηνη σύμβαση εργασίας δεν βοηθάει ώστε να διατηρούνται τα χωριά καθαρά.
Είπε επίσης ότι θα δοθούν στους προέδρους των χωριών χρήματα (πάγια προκαταβολή) για να τα διαχειρίζονται οι ίδιοι, με αυστηρές προϋποθέσεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα διάφορα προβλήματα στα χωριά τους όπως είναι και η καθαριότητα.
Στ.Μ.