Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 19:11

Προς εμφύλιο οι δημοτικές αρχές Καλαμάτας, Άργους, Ναυπλίου για την αστική ανάπλαση

Π. ΝΙΚΑΣ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ 
Προς ενδοπεριφερειακό εμφύλιο κινδυνεύει να οδηγηθεί η κατάσταση σχετικά με το έργο της αστικής ανάπλασης. Ο Δήμος Καλαμάτας ήλπιζε και ελπίζει ότι θα πάρει ολόκληρο το ποσό των 10.000.000 ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια από το ΕΣΠΑ και θα αναπλάσει την παραλιακή οδό Ναυαρίνου. Χθες το βράδυ όμως ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, άφησε να εννοηθεί ότι το ποσό θα κοπεί σε δύο κομμάτια, το ένα για την ανάπλαση που θέλει να κάνει ο Δήμος Καλαμάτας, το άλλο για κοινό έργο ανάπλασης στο Άργος και το Ναύπλιο. Σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας επέμεινε ότι μία πόλη θα πάρει τα λεφτά και σχολίασε ότι «δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του περιφερειάρχη» να σπάσει το ποσό στα δύο…

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο δήμαρχος επιβεβαίωσε τη χθεσινή αναγγελία του περιφερειάρχη, ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Τρίπολη για το έργο της αστικής ανάπλασης. Διευκρίνισε όμως ότι «στη συνάντηση που θα έχουμε με τον κ. Τασούλη θα είναι μόνο οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας. Προφανώς αν κάνει με άλλους Δήμους συνάντηση θα είναι χωριστή. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη ώρα και θα είμαι εγώ μαζί με τον κ. Τζαμουράνη, τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών».
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι «το κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι οι αναπλάσεις αστικού χώρου, η μία ανάπλαση αστικού χώρου που θα γίνει για όλη την Περιφέρεια και έχουμε βάσιμες ελπίδες, γιατί έχουμε και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, να είμαστε η πόλη η οποία θα λάβει τα 10.000.000 ευρώ για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης. Ήδη έχουμε αρχίσει και μελετούμε πλέον την ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου. Σας λέγω το νέο ότι θα γίνει πανελλήνιος διαγωνισμός και για την παραλιακή ζώνη, όπως είναι σε εξέλιξη και για την 23ης Μαρτίου, όπου έχουμε ήδη 20 συμμετοχές. Χρειαζόμαστε πάρα πολύ ιδέες, τις οποίες ο Δήμος θα τις αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Ρωτήσαμε τον δήμαρχο Καλαμάτας για τη χθεσινή ανακοίνωση του περιφερειάρχη, ότι, εκτός από την Καλαμάτα, εξετάζεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης από κοινού το Άργος με το Ναύπλιο. Η απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας ήταν: «Ή η Καλαμάτα ή το Άργος και το Ναύπλιο. Ένας, όχι δύο. Λοιπόν, θα δούμε ποιος πληροί τους όρους, γιατί δεν είναι και στη διακριτική ευχέρεια του περιφερειάρχη για να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μία πόλη θα ενταχθεί. Θεωρούμε ότι έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα αλλά τα νέα θα τα δούμε την Παρασκευή. Δεν θέλω να προτρέχω, εμείς είμαστε αισιόδοξοι».
Στ.Μ.