Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 22:54

Εκτός των προσλήψεων για κοινωφελή εργασία ο Δήμος Καλαμάτας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 
Δεν περιλαμβάνεται ο Δήμος Καλαμάτας στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις άνεργων με ολιγόμηνες συμβάσεις. Ο δήμαρχος έστειλε επιστολή στο υπουργείο Εργασίας και ζητάει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και στο Δήμο Καλαμάτας…

Ειδικότερα, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, «τονίζει την αναγκαιότητα συμπερίληψης του Δήμου Καλαμάτας στους Δήμους όπου θα υλοποιηθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, επισημαίνοντας πως στην Καλαμάτα η ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη από την στατιστικώς καταγεγραμμένη».
Ειδικότερα, ο δήμαρχος σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ότι στην Καλαμάτα «δραστηριοποιούνται καθημερινά περί τους 100.000 πολίτες, καθώς πολλοί απ' όσους δηλώνουν κάτοικοι των περιφερειακών Δήμων του νομού Μεσσηνίας αναζητούν απασχόληση στην πόλη της Καλαμάτας. Επίσης, υπάρχουν χιλιάδες φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πολλοί εκ των οποίων χρηματοδοτούν τις σπουδές τους εργαζόμενοι.
Ακόμη, πολλοί από τους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, κατέστησαν άνεργοι και αναζητούν ασφαλισμένη εξαρτημένη εργασία για τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο, οπότε καταχωριζόμενοι στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» δεν λογίζονται ως άνεργοι, ενώ κατ' ουσίαν είναι».
Ο δήμαρχος αναφέρει ακόμη ότι στην περιοχή ο αριθμός όσων λαμβάνουν κοινωνική βοήθεια, επιδόματα ή επισιτιστική βοήθεια, βαίνει διαρκώς αυξανόμενος. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Ανθρωπιστικής Κρίσης» ανέρχονται σε 1.500 οικογένειες, ενώ άλλες 1.808 οικογένειες είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής – ΤΕΒΑ».