Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 22:42

Απόπειρα νοθείας καταγγέλλει συνδικαλιστική παράταξη στο Νοσοκομείο

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Καταγγελία για απόπειρα νοθείας εν όψει των εκλογών που θα διενεργηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα, για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έγινε από τη συνδικαλιστική παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών-Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ. Όπως τονίζει, εργαζόμενοι μονάδων υγείας που βρίσκονται εκτός του Νοσοκομείου αλλά υπάγονται σε αυτό πιέζονται από συγκεκριμένα πρόσωπα να δώσουν επίσης σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα ψηφοδέλτια αντί να τα ταχυδρομήσουν απευθείας στην εφορευτική επιτροπή…

Ειδικότερα, η καταγγελία έχει ως εξής: «Τη Μ. Δευτέρα 25-4-2015 θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων των ιατρών και του λοιπού προσωπικού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την νομοθεσία προβλέπεται για τους εργαζόμενους (των μονάδων που υπάγονται στο Νοσοκομείο) που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα να αποστείλουν ταχυδρομικά το ψηφοδέλτιο με το σταυρό προτίμησης προς τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής.
Τις τελευταίες ημέρες καταγγέλλεται από εργαζόμενους το φαινόμενο να επιχειρείται να χειραγωγηθεί η ψήφος υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων. Οι εργαζόμενοι πιέζονται να συμπληρώσουν ψηφοδέλτια και να τα παραδώσουν σε προϊστάμενους τμημάτων ή ακόμα και σε υποψηφίους …προκειμένου ν’ αποσταλούν με «δικά τους έξοδα»… παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα της ελεύθερης άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Η Α.Σ.Υ. υγειονομικών ζήτησε συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας όπου θα απαιτήσουμε να στηθούν κάλπες στις Μονάδες που υπάγονται στο Νοσοκομείο ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια του εκλογικού αποτελέσματος και να αποτραπούν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί εις βάρος συναδέλφων.
Καλούμε τους συνάδελφους υγειονομικούς να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και να καταγγείλουν ανοικτά όποια απόπειρα νοθείας αντιληφθούν.
Απαιτούμε απ’ τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας να διασφαλίσει την εκλογική διαδικασία με την παρουσία εφορευτικής επιτροπής και κάλπης σ’ όλες τις Υγειονομικές Μονάδες που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».