Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 15:09

Σκιές με τη νομιμότητα του έργου της ακτοπροστασίας στη Μικρή Μαντίνειας

ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
Πρόβλημα, το οποίο πάντως φαίνεται ότι οδεύει προς ρύθμιση, υπάρχει με το τελευταίο έργο της ακτοπροστασίας στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας. Υπάρχει η άποψη ότι η διαπλάτυνση της ακτής μπροστά από το Τουριστικό της Μικρής Μαντίνειας και τις άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται εκεί έγινε χωρίς να προβλέπεται στη σχετική μελέτη. Αντίθετα όμως η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας διαβεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση προβλέπεται σαφώς στην περιβαλλοντική μελέτη του έργου…

Πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα, καθώς αφορά ένα δημόσιο έργο για το οποίο υπάρχει διχογνωμία μεταξύ δύο δημόσιων υπηρεσιών, της Κτηματικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Τεχνικών  Έργων.
Το ζήτημα προέκυψε ύστερα από καταγγελία ιδιωτών σε δημόσιες υπηρεσίες σχετικά με τη νομιμότητα του έργου.
Πάντως, κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρόκειται για παρέμβαση που διέσωσε κυριολεκτικά την παραλία της Μικρής Μαντίνειας.
Σε ό,τι αφορά γενικότερα το έργο, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Μικρής Μαντίνειας, αν όχι στο σύνολό τους οπωσδήποτε όμως η συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την παρέμβαση που έγινε.
Το μόνο που σημειώνουν είναι ότι θα πρέπει να ισοπεδωθεί ο πυθμένας στα ρηχά της θάλασσας, διότι υπάρχουν μικροί βράχοι που εξέχουν και μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς στους λουόμενους που κολυμπούν ή κάνουν βουτιές.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων τονίζει ότι θα πρέπει να δοθεί ένα χρονικό διάστημα ώστε να διαμορφώσει η θάλασσα τον πυθμένα και αν χρειαστεί μετά θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.
Στ.Μ.