Παρασκευή, 06 Μαϊος 2016 20:07

Ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους το ασφαλιστικό της κυβέρνησης

Γιώργος Δημητρόπουλος (συνταξιούχοι ΙΚΑ), Βασίλης Γεωργιόπουλος (εκπαιδευτικοί Β' βάθμιας), Σωτήρης Τσώνης (Εργατικό Κέντρο), Δημήτρης Γαλανάκης (επαγγελματοβιοτέχνες) και Στάθης Σταματόπουλος (δικηγόροι) Γιώργος Δημητρόπουλος (συνταξιούχοι ΙΚΑ), Βασίλης Γεωργιόπουλος (εκπαιδευτικοί Β' βάθμιας), Σωτήρης Τσώνης (Εργατικό Κέντρο), Δημήτρης Γαλανάκης (επαγγελματοβιοτέχνες) και Στάθης Σταματόπουλος (δικηγόροι)

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
Το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης οδηγεί στη φτωχοποίηση υπογράμμισαν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών, παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Καλαμάτας, που κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις του τριημέρου…

Μίλησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, ο εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού φορέα των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Α’ ΕΛΜΕ) Βασίλης Γεωργιόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας Δημήτρης Γαλανάκης και ο εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Γιώργος Δημητρόπουλος.
Ο Σωτήρης Τσώνης τόνισε: «Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την Ελληνική Κοινωνία, να πιαστούν στον ύπνο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα συνδικάτα. Προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα το Σαββατοκύριακο…
Στην ουσία σέρνεται  πίσω από τις απαιτήσεις των δανειστών με σκοπό να στείλει μήνυμα στο Eurogroup στις 9 ΜΑΗ ότι είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει όλες τις αντεργατικές απαιτήσεις τους.
Μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό ατόπημα.
Με αυτή την απόφαση για ψήφιση του πιο σκληρού μνημονίου των τελευταίων ετών μέσα σε 48 ώρες η ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων θα αλλάξει, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.
Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει και αποδομεί την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συντάξεις ευελπιστώντας ότι θα τα περάσει χωρίς να το καταλάβουν οι πολίτες.
Αντιδρούμε στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Αυτές οι αντιασφαλιστικές αλλαγές οδηγούν την ζωή μας σε αδιέξοδο.
Συντάξεις, παροχές υγείας, πρόνοιας νοσοκομειακή περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, διάφορά επιδόματα συρρικνώνονται.
Με την αύξηση των άμεσων φόρων, μέσω του νέου φορολογικού Νομοσχεδίου που προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, αλλαγή κλιμακίων και άλλες ρυθμίσεις, μαζί με την αύξηση των έμμεσων φόρων (24% ΦΠΑ, αύξηση φόρου στα καύσιμα, ειδικό τέλος στους χρήστες internet και συνδρομητικής τηλεόρασης, αύξηση ειδικού φόρου στα ποτά και τσιγάρα κ.τ.λ.) μεγαλώνει το φάσμα της φτώχειας και της ανασφάλειας για όλους.
Ο συνδυασμός φτώχειας και ανεργίας οδηγεί τον κόσμο της εργασίας σε εξαθλίωση.
Το στοίχημα της Ανάπτυξης γίνεται άπιαστο όνειρο.
Επιλέγεται η σαλαμοποίηση των μέτρων για να περάσουν εύκολα γιατί πιθανόν να παρθούν και άλλα μέτρα, αφού δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες για το ασφαλιστικό, ενώ είναι ανοιχτό το ζήτημα του αφορολόγητου και ποιες θα είναι τελικά οι αλλαγές στους έμμεσους φόρους.
Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντηση μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα.
Συμμετέχουμε μαζικά, ενωτικά, δυναμικά στην 48ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ Παρασκευή, Σάββατο, 6 και 7 ΜΑΗ και συνεχίσουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ με τον Εορτασμό την Πρωτομαγιάς».