Κυριακή, 08 Μαϊος 2016 15:09

Εκπρόσωποι της τοπικής Ν.Δ. ζητούν την καταψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 
Με κοινή τους ανακοίνωση οι τομεάρχες της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνα Τζάνου (Δικαιοσύνης), Παναγιώτης Μανωλόπουλος (Υγείας),  Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Υποδομών) καλούν τους βουλευτές της Μεσσηνίας να καταψηφίσουν απόψε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό-φορολογικό, υπογραμμίζοντας ότι αυτό κατακρεουργεί τις συντάξεις, κηρύττει τον πόλεμο στους νέους, φορτώνει και άλλους φόρους στους πολίτες…

Ειδικότερα, η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής: «Το Σχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό ολοκληρώνει την καταστροφή του Συστήματος Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας. Πίσω από τη φερόμενη ως ασφαλιστική μεταρρύθμιση, κρύβονται φορολογικού χαρακτήρα ρυθμίσεις με απροκάλυπτα δημευτικό χαρακτήρα.
Το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο επιβαρύνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη, γεγονός που θα οδηγήσει στην αύξηση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της ανεργίας. Αυξάνει υπέρογκα τις ασφαλιστικές εισφορές, μετατρέποντας ταυτόχρονα τις οφειλές των ασφαλισμένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε φορολογικό χρέος, θεσπίζοντας, επιπλέον, διαδικασίες καθολικής αναγκαστικής είσπραξης και δήμευσης περιουσιακών στοιχείων.
Κατακρεουργεί τις συντάξεις ενώ την ίδια στιγμή παύει η κρατική εγγύηση του ύψους των συντάξεων με την εισαγωγή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, καταργεί τον κλάδο της Ειδικής Προσαύξησης και εντείνει την φοροεπιδρομή.
Κηρύττει τον πόλεμο στους νέους. Υπόσχεται στους νέους ασφαλισμένους έκπτωση εισφορών κατά την πρώτη πενταετία της καριέρας τους, ενώ αποδεικνύεται εν τέλει ότι η «έκπτωση» τελικά είναι οφειλή. Μάλιστα αυτή την οφειλή θα πρέπει να την αποπληρώσουν στο μέλλον εντόκως.
Το φορολογικό νομοσχέδιο μειώνει το αφορολόγητο και φορτώνει τους πολίτες ως μόνιμο φόρο την εισφορά αλληλεγγύης.
Επιβάλει εξοντωτικούς έμμεσους φόρους, αύξηση ΦΠΑ στο 24% από 23%, αύξηση ΦΠΑ και ΕΦΚ στη βενζίνη και στο ηλεκτρικό, στο νερό, στο τηλέφωνο κ.λ.π., ποσά που αφαιρούνται από το διαθέσιμο εισόδημα των φτωχότερων νοικοκυριών. Οδηγείται έτσι η χώρα σε δραματική αποδυνάμωση του παραγωγικού δυναμικού της και με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση της παραοικονομίας και της ανεργίας.
Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές.
Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας θα έπρεπε να διασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του. Θα έπρεπε να είναι συμβατό με το συγκεκριμένο μακροοικονομικό περιβάλλον στο οποίο εφαρμόζεται και να μην τιμωρεί όσους εκπλήρωσαν με συνέπεια τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, αλλά να ενθαρρύνει την εργασία. Θα έπρεπε .....
Κάνουμε ειδική έκκληση με την παρούσα στους βουλευτές του νομού να αναλογιστούν την προσωπική ιστορική ευθύνη που έχουν, καλώντας τους να καταψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο πάσχει στη φιλοσοφία και τον πυρήνα του».