Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 14:44

Ευφορία στη δημοτική αρχή, τεράστιες εκπτώσεις για τις αναπλάσεις σε "Ουζάκια" και Άρι

ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΩΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ 
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες της δημοτικής αρχής τα αποτελέσματα των διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν το πρωί, για τις αναπλάσεις στα «Ουζάκια» και στην όχθη του Άρι. Η συμμετοχή στους δύο διαγωνισμούς ήταν πολύ μεγάλη, ενώ οι εκπτώσεις που δόθηκαν είναι εντυπωσιακές. Η δημοτική αρχή αισθάνεται μεγάλη χαρά γιατί με τις εκπτώσεις που δόθηκαν θα περισσέψουν πολλά χρήματα, με τα οποία θα δημοπρατήσει και άλλα έργα. Σημειώνεται ότι οι αναπλάσεις αυτές χρηματοδοτούνται από το δάνειο των 5.300.000 ευρώ περίπου που έλαβε ο Δήμος Καλαμάτας…

Την καλύτερη προσφορά για το έργο «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο» («Ουζάκια») προσέφερε η εταιρία «Ολύμπιος». Ειδικότερα, η έκπτωση που έδωσε ανέρχεται στο 60,32%, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.925.000 ευρώ. Η ίδια εταιρία είχε πάρει το έργο της ανάπλασης στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Συνολικά προσφορά κατέθεσαν 31 εταιρίες και εργολάβοι.
Σε ό,τι αφορά το έργο «Ανάπλαση ανατολικής όχθης ποταμού Άρι με δημιουργία πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου», προϋπολογισμού 378.425 ευρώ, προσωρινός ανάδοχος βγήκε η εταιρία «Alpha Delta Constructions», που προσέφερε έκπτωση ύψους 52,03%. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν 16 εταιρίες και εργολάβοι.
Σημειώνεται, τέλος, ότι αύριο, Τετάρτη, δημοπρατείται ένα ακόμη από τα έργα που έχει εντάξει η δημοτική αρχή στο δάνειο των 5.300.000 ευρώ. Πρόκειται για την επισκευή και διαρρύθμιση της πρώην καρδιολογικής κλινικής, έργο προϋπολογισμού 1.364.000 ευρώ. Πρόκειται που είχε αναβληθεί το προηγούμενο διάστημα, εξαιτίας της αποχής μηχανικών και εργοληπτών κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου της κυβέρνησης.
Στ.Μ.