Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 01:40

Χρηματοδοτήσεις για Φεστιβάλ Χορού, λιμάνι Κυπαρισσίας και ακτοπροστασία Αβίας - Μαντίνειας

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 
Σημαντικά ζητήματα ρυθμίζονται με αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, της αποκατάστασης του λιμανιού της Κυπαρισσίας και της απαραίτητης φωτοσήμανσης στην Αβία και τη Μικρή Μαντίνεια, μετά την ολοκλήρωση των έργων ακτοπροστασίας. Επίσης, υπάρχει πλέον διαβεβαίωση ότι θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η επέκταση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με την ανέγερση ορόφου στο κτήριο της Ψυχιατρικής Κλινικής…

Ειδικότερα, ο Καλαματιανός υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε τη χρηματοδότηση με 200.000 ευρώ του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενώ επιδιώκεται η ένταξη της διοργάνωσης στο νέο ΕΣΠΑ, για την επόμενη πενταετία, ώστε να πάψει η αγωνιώδης αναζήτηση χρηματοδότησης κάθε χρόνο. Επιπλέον, εάν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ σε βάθος πενταετίας, τότε θα δοθεί η δυνατότητα για ένα σταθερό σχεδιασμό που θα βοηθήσει να αξιοποιηθούν οι μεγάλες δυνατότητες που έχει αυτός ο θεσμός για την πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής.
Επίσης, υπογράφτηκε η πράξη χρηματοδότησης, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου αποκατάστασης του λιμανιού της Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Το έργο αυτό εντάσσεται στη βούληση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ρόλου λιμανιού της Κυπαρισσίας στην περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. 
Ακόμη, υπογράφτηκε η χρηματοδότηση του υποέργου προμήθειας και εγκατάστασης φωτιστικών μηχανημάτων οριστικής φωτοσήμανσης, το οποίο εντάσσεται στο έργο για την παράκτια προστασία στην Αβία και τη Μικρή Μαντίνεια. Ο προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται στα 210.000 ευρώ. 
Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης είχε συναντήσεις με τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργο Μπέζο και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη. Στις συναντήσεις αυτές οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας του έργου επέκτασης του Νοσοκομείου Καλαμάτας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις ικανοποιούν σοβαρά και πάγια αιτήματα της Μεσσηνίας, των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης και πως συνέβαλαν σημαντικά στο να υπάρξουν αυτές οι εξελίξεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό.
Στ.Μ.